0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2236 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 268 g
Tuky 54 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě absolutně dokonalého, rychlého a zdravého jídla vám stačí pouze 5 zcela obyčejných surovin, které seženete v každém supermarketu. Nevěříte? Pak to budete muset zkusit!

Suroviny

konzervovaná rajčata loupaná 800 g
2 konzervy rajčat (nejlépe cherry)
fazole bílé 400 g
1 konzerva – použijte fazole, které máte nejraději (bílé, červené, černé...), nebo klidně směs
sůl
pepř
baby špenát 200 g
vejce 4 ks
šunka 50 g
vyberte podle své chuti, měla by být ale tence krájená
chleba žitný
k podávání

Postup

1

Rajčata a fazole vyklopte do pánve nebo mělké zapékací mísy. Vařte 10 minut nebo dokud se množství nezredukuje. Osolte, pokud je třeba, a opepřete podle chuti. Vmíchejte špenát a vařte dalších 5 minut, dokud nezvadne.

2

Rozehřejte gril na střední teplotu. Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého z nich rozklepněte jedno vejce. Do směsi vložte šunku a grilujte 4–5 minut, nebo dokud nejsou bílky zcela tuhé a žloutky stále tekuté. Podávejte s žitným chlebem.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Související články

Kouzelné fazole: Jaké znáte druhy a proč je jíst?
  • Zajímavosti

Kouzelné fazole: Jaké znáte druhy a proč je jíst?

Ač by se to nezdálo, nenajdeme univerzálnější a výhodnější surovinu, než jsou právě fazole. Mají skvělé nutriční hodnoty, nespočet možností přípravy a zdravotních benefitů. Jejich zařazením na jídelníček získáte spousty výhod, a navíc si...
Jak poznat čerstvá vejce
  • Tipy a triky

Jak poznat čerstvá vejce

Vajíčka patří k surovinám, bez které si mnoho z nás neumí život vůbec představit. Ale jak spoznat zda jsou vajíčka čerstvá? Poradíme.  ...

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit