0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi s gorgonzolovým pestem

Gnocchi s gorgonzolovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2074 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 195 g
Tuky 118 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazné složky gorgonzolového pesta, jako jsou ořechy a rukola, jdou s gnocchi výborně dohromady. A smetana to všechno ještě podtrhne.

Suroviny

pesto 100 g
gorgonzolové pesto s rukolou podle našeho receptu
gnocchi bramborové 500 g
chlazené
mražená brokolice 400 g
lze nahradit 1 velkou čerstvou, rozebranou na růžičky

1 Troubu předehřejte na 200 °C.

2 Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v páře.

3 Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a sceďte, jakmile vyplavou na hladinu. Promíchejte je s pestem, brokolicí a smetanou a dejte do zapékací mísy. Vložte do trouby a zapékejte asi 20 minut, až povrch zezlátne a začne po okrajích zapékací misky bublat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

Ondřej Pavelka

Skvělé! Upozornění: poměrně syté.. :)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč