Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s gorgonzolovým pestem

Gnocchi s gorgonzolovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2074 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 195 g
Tuky 118 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazné složky gorgonzolového pesta, jako jsou ořechy a rukola, jdou s gnocchi výborně dohromady. A smetana to všechno ještě podtrhne.

Suroviny

pesto 100 g
gorgonzolové pesto s rukolou podle našeho receptu
gnocchi bramborové 500 g
chlazené
mražená brokolice 400 g
lze nahradit 1 velkou čerstvou, rozebranou na růžičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v páře.

3

Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a sceďte, jakmile vyplavou na hladinu. Promíchejte je s pestem, brokolicí a smetanou a dejte do zapékací mísy. Vložte do trouby a zapékejte asi 20 minut, až povrch zezlátne a začne po okrajích zapékací misky bublat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

02.02.2019 13:19

Skvělé! Upozornění: poměrně syté.. :)

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...