Gnocchi s gorgonzolovým pestem

Gnocchi s gorgonzolovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2074 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 195 g
Tuky 118 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazné složky gorgonzolového pesta, jako jsou ořechy a rukola, jdou s gnocchi výborně dohromady. A smetana to všechno ještě podtrhne.

Suroviny

pesto 100 g
gorgonzolové pesto s rukolou podle našeho receptu
smetana ke šlehání 200 ml
gnocchi bramborové 500 g
chlazené
mražená brokolice 400 g
lze nahradit 1 velkou čerstvou, rozebranou na růžičky

1 Troubu předehřejte na 200 °C.

2 Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v páře.

3 Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a sceďte, jakmile vyplavou na hladinu. Promíchejte je s pestem, brokolicí a smetanou a dejte do zapékací mísy. Vložte do trouby a zapékejte asi 20 minut, až povrch zezlátne a začne po okrajích zapékací misky bublat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit