Výrazné složky gorgonzolového pesta, jako jsou ořechy a rukola, jdou s gnocchi výborně dohromady. A smetana to všechno ještě podtrhne.
Suroviny
pesto
100
g
gorgonzolové pesto s rukolou podle našeho receptu
smetana ke šlehání
200
ml
gnocchi bramborové
500
g
chlazené
mražená brokolice
400
g
lze nahradit 1 velkou čerstvou, rozebranou na růžičky
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v páře.
3
Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a sceďte, jakmile vyplavou na hladinu. Promíchejte je s pestem, brokolicí a smetanou a dejte do zapékací mísy. Vložte do trouby a zapékejte asi 20 minut, až povrch zezlátne a začne po okrajích zapékací misky bublat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
Komentáře
Skvělé! Upozornění: poměrně syté.. :)