Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 26 g
Tuky 177 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V nouzi můžete pracovat s tyčovým mixérem, ale při přípravě pesta v hmoždíři lépe kontrolujete jeho výslednou konzistenci. Třeba tohle pesto je lepší mít trochu hrubší.

Suroviny

pokrájená nahrubo
sůl 1 špetka
hrubá
pepř
čerstvě mletý
rukola 150 g
pokrájená nahrubo
např. gorgonzola
olivový olej panenský 120 ml

Postup

1

V hmoždíři nejdříve utřete šalotku posypanou trochou hrubé soli. Postupně přisypávejte ořechy, pak přidejte rukolu a sýr a opepřete. Nakonec přilévejte olej, až vznikne pasta krémové konzistence.

NĚCO NAVÍC
Z gorgonzolového pesta s rukolou můžete podle našeho receptu připravit gnocchi zapečené s brokolicí. Přidejte ho také do sendviče s drůbežím masem a karamelizovanou cibulkou. Promíchané s majonézou nebo zakysanou smetanou ho můžete podávat jako dip k pečeným křidýlkům. Nebo jím ochuťte listový salát s krutonky a s praženou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...