Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 26 g
Tuky 177 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V nouzi můžete pracovat s tyčovým mixérem, ale při přípravě pesta v hmoždíři lépe kontrolujete jeho výslednou konzistenci. Třeba tohle pesto je lepší mít trochu hrubší.

Suroviny

pokrájená nahrubo
sůl 1 špetka
hrubá
pepř
čerstvě mletý
rukola 150 g
pokrájená nahrubo
např. gorgonzola
olivový olej panenský 120 ml

Postup

1

V hmoždíři nejdříve utřete šalotku posypanou trochou hrubé soli. Postupně přisypávejte ořechy, pak přidejte rukolu a sýr a opepřete. Nakonec přilévejte olej, až vznikne pasta krémové konzistence.

NĚCO NAVÍC
Z gorgonzolového pesta s rukolou můžete podle našeho receptu připravit gnocchi zapečené s brokolicí. Přidejte ho také do sendviče s drůbežím masem a karamelizovanou cibulkou. Promíchané s majonézou nebo zakysanou smetanou ho můžete podávat jako dip k pečeným křidýlkům. Nebo jím ochuťte listový salát s krutonky a s praženou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...