0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gorgonzolové pesto s rukolou

Gorgonzolové pesto s rukolou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 26 g
Tuky 177 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V nouzi můžete pracovat s tyčovým mixérem, ale při přípravě pesta v hmoždíři lépe kontrolujete jeho výslednou konzistenci. Třeba tohle pesto je lepší mít trochu hrubší.

Suroviny

šalotka 1 ks
pokrájená nahrubo
sůl 1 špetka
hrubá
pepř
čerstvě mletý
vlašské ořechy 60 g
rukola 150 g
pokrájená nahrubo
sýr s modrou plísní 100 g
např. gorgonzola
olivový olej panenský 120 ml

1 V hmoždíři nejdříve utřete šalotku posypanou trochou hrubé soli. Postupně přisypávejte ořechy, pak přidejte rukolu a sýr a opepřete. Nakonec přilévejte olej, až vznikne pasta krémové konzistence.

NĚCO NAVÍC
Z gorgonzolového pesta s rukolou můžete podle našeho receptu připravit gnocchi zapečené s brokolicí. Přidejte ho také do sendviče s drůbežím masem a karamelizovanou cibulkou. Promíchané s majonézou nebo zakysanou smetanou ho můžete podávat jako dip k pečeným křidýlkům. Nebo jím ochuťte listový salát s krutonky a s praženou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit