Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinovaná dýně se šalvějí

Gratinovaná dýně je skvělou podzimní přílohou k různým úpravám masa, ale obstojí i jen tak samotná jako hřejivá večeře.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT40M
Pečení 0:40
Zelenina

Ingredience

    • 300 ml smetany ke šlehání (40%)
    • 150 ml plnotučného mléka
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • špetka chilli vloček (nebo podle chuti)
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • malá hrst lístků šalvěje, nasekaná
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kg máslové dýně, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na tenké klínky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Všechny suroviny až po šalvěj dejte do rendlíku, pořádně osolte a opepřete a ohřejte na středním ohni těsně pod bod varu. Odstavte.

2 Do mělké zapékací nádoby naskládejte klínky dýně a zalijte je tekutinou z rendlíku. Pečte 30–40 minut (v polovině pečení potopte dýni do tekutiny vařečkou či obracečkou), aby dýně změkla a povrch zezlátl a bublal. Před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fíkový salát s mozzarellou a šunkou serrano

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Karibské rybí kari

Konfitovaná třešňová rajčátka

Jablečno-ostružinový krambl

REKLAMA

Přidat komentář