Čerstvé šťavnaté zralé fíky jsou úplně jiné než sušené. Každý rok je netrpělivě vyhlížíme v obchodech.
Suroviny
fíky
6
ks
na čtvrtky
víno červené
2
PL
dobré, možno nahradit jablečným octem
hořčice dijonská
½
ČL
olivový olej
3
PL
med
1
ČL
tekutý
sůl
pepř
čerstvě mletý
rukola
50
g
natrhaná na kousky
6
plátek
šunka serrano
bazalka
1
hrst
malá
1 Fíky položte řezem nahoru na talíř. V misce prošlehejte ocet a hořčici, pak postupně vešlehejte olivový olej a med. Osolte, opepřete, směsí pokapejte fíky a nechte stát 20 minut při pokojové teplotě.
2 Na 2 talíře rozdělte ru- kolu, mozzarellu a šunku. Rozdělte na ně fíky se zálivkou a ozdobte trochou bazalkových lístků.
Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media