0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karibské rybí kari

Karibské rybí kari

3.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 530 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 60 g
Tuky 23 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konec prázdnin a babí léto znamenají jediné – pestrost barev i chutí! Vychutnejte si třeba voňavé rybí kari s červenou paprikou.

Suroviny

bělomasá ryba 4
bez kůže
citronová štáva 3 PL
kari koření 2 PL
karibské
sůl
pepř
čerstvě mletý
arašídový olej 1 PL
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
zázvor (čerstvý)
malý kousek, najemno
česnek 2 stroužky
drcený
chilli paprička 1 ks
Scotch Bonnet nadrobno
paprika červená 1 ks
na kousky
tymián 1 ČL
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
rýže
vařená, k podávání

1 Do ryby vetřete citronovou šťávu, lžičku kari koření a trochu soli a pepře. Odložte.

2 V mělkém kastrolu či hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olej. Vsypte jarní cibulku, zázvor, česnek, chilli papričku a papriku a opékejte 5 minut. Pak vmíchejte zbývající kari koření a tymián, opékejte další 1 minutu. Vlijte kokosové mléko a nepřiklopené zvolna vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla. Vložte rybu, vtiskněte ji do omáčky, přiklopte a jemně vařte 8–10 minut, aby se ryba snadno dělila na ,vločky‘. Před podáváním posypte čerstvým tymiánem a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Scotch Bonnet patří mezi hodně pálivé chilli papričky. Raději si na práci s ní vezměte gumové rukavice. Můžete ji nahradit i jemnějším druhem.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč