Konec prázdnin a babí léto znamenají jediné – pestrost barev i chutí! Vychutnejte si třeba voňavé rybí kari s červenou paprikou.
Suroviny
1 Do ryby vetřete citronovou šťávu, lžičku kari koření a trochu soli a pepře. Odložte.
2 V mělkém kastrolu či hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olej. Vsypte jarní cibulku, zázvor, česnek, chilli papričku a papriku a opékejte 5 minut. Pak vmíchejte zbývající kari koření a tymián, opékejte další 1 minutu. Vlijte kokosové mléko a nepřiklopené zvolna vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla. Vložte rybu, vtiskněte ji do omáčky, přiklopte a jemně vařte 8–10 minut, aby se ryba snadno dělila na ,vločky‘. Před podáváním posypte čerstvým tymiánem a podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Scotch Bonnet patří mezi hodně pálivé chilli papričky. Raději si na práci s ní vezměte gumové rukavice. Můžete ji nahradit i jemnějším druhem.
Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media