Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Konfitovaná třešňová rajčátka

Použijte takový olivový olej, který pak budete s chutí vytírat pečivem.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Zelenina Italská

Ingredience

    • 4–6 větviček s třešňovými rajčátky
    • 1 palička česneku, vodorovně rozpůlená
    • 6 bobkových listů
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 ml panenského olivového oleje
    • čerstvé nebo rozpečené světlé pečivo (například ciabatta) k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C.

2 Rajčátka na větvičkách a česnek dejte do pekáčku nebo zapékací mísy, aby byly v jedné vrstvě a co nejtěsněji pokryly dno. Mezi ně vsuňte bobkové listy, pořádně osolte a opepřete. Zalijte olivovým olejem a zakryjte alobalem.

3 Pečte 1,5 hodiny. Podávejte teplé s pečivem.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fíkový salát s mozzarellou a šunkou serrano

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Gratinovaná dýně se šalvějí

Karibské rybí kari

Jablečno-ostružinový krambl

REKLAMA

Přidat komentář