Použijte takový olivový olej, který pak budete s chutí vytírat pečivem.
Suroviny
4
ks
třešňová rajčátka větvičky
česnek
1
vodorovně rozpůlený
bobkový list
6
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
200
ml
panenský
pečivo
čerstvé, rozpečené, např. ciabatta, k podávání
1 Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C.
2 Rajčátka na větvičkách a česnek dejte do pekáčku nebo zapékací mísy, aby byly v jedné vrstvě a co nejtěsněji pokryly dno. Mezi ně vsuňte bobkové listy, pořádně osolte a opepřete. Zalijte olivovým olejem a zakryjte alobalem.
3 Pečte 1,5 hodiny. Podávejte teplé s pečivem.
Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media