Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Konfitovaná třešňová rajčátka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Konfitovaná třešňová rajčátka

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4163 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 451 g
Tuky 214 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte takový olivový olej, který pak budete s chutí vytírat pečivem. Konfitovaná třešňová rajčátka jsou opravdu jednoduchá a lehká svačinka. 

Související recepty

Suroviny

rajčata cherry 4 ks
třešňová - celé větvičky
vodorovně rozpůlený
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 200 ml
panenský
čerstvé, rozpečené, např. ciabatta, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C.

2

Rajčátka na větvičkách a česnek dejte do pekáčku nebo zapékací mísy, aby byly v jedné vrstvě a co nejtěsněji pokryly dno. Mezi ně vsuňte bobkové listy, pořádně osolte a opepřete. Zalijte olivovým olejem a zakryjte alobalem.

3

Pečte 1,5 hodiny. Podávejte teplé s pečivem.

Foto: Charlotte Tolhurst, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...