0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Konfitovaná třešňová rajčátka

Konfitovaná třešňová rajčátka

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4163 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 451 g
Tuky 214 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte takový olivový olej, který pak budete s chutí vytírat pečivem.

Suroviny

4 ks
třešňová rajčátka větvičky
česnek 1
vodorovně rozpůlený
bobkový list 6 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 200 ml
panenský
pečivo
čerstvé, rozpečené, např. ciabatta, k podávání

1 Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C.

2 Rajčátka na větvičkách a česnek dejte do pekáčku nebo zapékací mísy, aby byly v jedné vrstvě a co nejtěsněji pokryly dno. Mezi ně vsuňte bobkové listy, pořádně osolte a opepřete. Zalijte olivovým olejem a zakryjte alobalem.

3 Pečte 1,5 hodiny. Podávejte teplé s pečivem.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit