Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečno-ostružinový krambl

Září jako slunce v babím létě!

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Britská

Ingredience

    • 3 jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké klínky
    • 300 g ostružin
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 150 g krupicového cukru
    • 1/4 lžičky mleté skořice
    • 2 lžíce cukru demerara
    • hotová vanilková omáčka (prodává ji např. IKEA) či zmrzlina k podávání

    NA DROBENKU

    • 350 g hladké mouky
    • 175 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
    • 100 g krupicového cukru
    • špetka soli (nebo 1/2 lžičky, chcete-li zaexperimentovat se slanější chutí drobenky)

Příprava jídla

1 Na drobenku zpracujte v robotu nebo rychle promněte rukama mouku a máslo na směs připomínající strouhanku. Vmíchejte cukr a sůl. Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C.

2 Ve velké zapékací míse promíchejte jablka s ostružinami, citronovou šťávou, krupicovým cukrem a skořicí. Rovnoměrně posypte drobenkou a pak cukrem demerara. Pečte 50 minut, aby povrch zezlátl a šťáva probublávala podél stěn. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat. Podávejte s omáčkou či zmrzlinou. 

NĚCO NAVÍC
Krambl lze zamrazit, ale ještě neupečený, zato rovnou ve vhodné zapékací míse.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fíkový salát s mozzarellou a šunkou serrano

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Gratinovaná dýně se šalvějí

Karibské rybí kari

Konfitovaná třešňová rajčátka

REKLAMA

Přidat komentář