
Jablečno-ostružinový krambl
Září jako slunce v babím létě!
Ingredience
- 3 jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké klínky
- 300 g ostružin
- šťáva z 1/2 citronu
- 150 g krupicového cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce cukru demerara
- hotová vanilková omáčka (prodává ji např. IKEA) či zmrzlina k podávání
- 350 g hladké mouky
- 175 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
- 100 g krupicového cukru
- špetka soli (nebo 1/2 lžičky, chcete-li zaexperimentovat se slanější chutí drobenky)
NA DROBENKU
Příprava jídla
1 Na drobenku zpracujte v robotu nebo rychle promněte rukama mouku a máslo na směs připomínající strouhanku. Vmíchejte cukr a sůl. Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C.
2 Ve velké zapékací míse promíchejte jablka s ostružinami, citronovou šťávou, krupicovým cukrem a skořicí. Rovnoměrně posypte drobenkou a pak cukrem demerara. Pečte 50 minut, aby povrch zezlátl a šťáva probublávala podél stěn. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat. Podávejte s omáčkou či zmrzlinou.
NĚCO NAVÍC
Krambl lze zamrazit, ale ještě neupečený, zato rovnou ve vhodné zapékací míse.
Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář