Jablečno-ostružinový krambl

Jablečno-ostružinový krambl

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4070 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 582 g
Tuky 152 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Září jako slunce v babím létě!

Související recepty

Suroviny

jablka 3 ks
oloupané, zbavené jádřinců, na tenké klínky
ostružiny 300 g
citron 0.5 ks
šťáva
krupicový cukr 150 g
skořice 0.25 ČL
mletá
třtinový cukr demerara 2 PL
hotová vanilková omáčka, (prodává ji např. IKEA) možno nahradit zmrzlinou, k podávání
Na drobenku
mouka pšeničná hladká 350 g
máslo 175 g
vychlazené, na kostičky
krupicový cukr 100 g
sůl 1 špetka
nebo 1/2 lžičky, chcete-li zaexperimentovat se slanější chutí drobenky

1 Na drobenku zpracujte v robotu nebo rychle promněte rukama mouku a máslo na směs připomínající strouhanku. Vmíchejte cukr a sůl. Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C.

2 Ve velké zapékací míse promíchejte jablka s ostružinami, citronovou šťávou, krupicovým cukrem a skořicí. Rovnoměrně posypte drobenkou a pak cukrem demerara. Pečte 50 minut, aby povrch zezlátl a šťáva probublávala podél stěn. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat. Podávejte s omáčkou či zmrzlinou. 

NĚCO NAVÍC
Krambl lze zamrazit, ale ještě neupečený, zato rovnou ve vhodné zapékací míse.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit