Září jako slunce v babím létě!
Suroviny
jablko
3
ks
oloupané, zbavené jádřinců, na tenké klínky
ostružiny
300
g
citron
½
ks
šťáva
krupicový cukr
150
g
skořice
¼
ČL
mletá
třtinový cukr demerara
2
PL
hotová vanilková omáčka, (prodává ji např. IKEA) možno nahradit zmrzlinou, k podávání
Na drobenku
mouka pšeničná hladká
350
g
máslo
175
g
vychlazené, na kostičky
krupicový cukr
100
g
sůl
1
špetka
nebo 1/2 lžičky, chcete-li zaexperimentovat se slanější chutí drobenky
Postup
1
Na drobenku zpracujte v robotu nebo rychle promněte rukama mouku a máslo na směs připomínající strouhanku. Vmíchejte cukr a sůl. Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C.
2
Ve velké zapékací míse promíchejte jablka s ostružinami, citronovou šťávou, krupicovým cukrem a skořicí. Rovnoměrně posypte drobenkou a pak cukrem demerara. Pečte 50 minut, aby povrch zezlátl a šťáva probublávala podél stěn. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat. Podávejte s omáčkou či zmrzlinou.
NĚCO NAVÍC
Krambl lze zamrazit, ale ještě neupečený, zato rovnou ve vhodné zapékací míse.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Krambl: Nejlepší ovocný dezert i pro líné pekaře(13 receptů )