0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1089 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 66 g
Tuky 52 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělou přílohou jsou vařené kroupy, špalda či jiné obiloviny. Namísto jehněčího masa lze stejným způsobem upéct krůtí stehna.

Suroviny

rozmarýn 3 snítka
lístky, odrhnuté a nasekané, navíc několik celých snítek
česnek 2 stroužek
drcený
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
jehněčí kýta 1 ks
cca 2 kg
řapíkatý celer 2 ks
na 4-5 cm špalíky
mrkev 6 ks
střední, podélně rozpůlené a nakrájené na 4-5 cm špalíky
6 ks
mladý pórek na 4-5 cm kousky
vodnice 4 ks
malé, na čtvrtky
vývar kuřecí 200 ml
300 g
oválná rajčata drobná

1 Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte nasekaný rozmarýn, česnek a olej, pořádně osolte a opepřete. Maso dejte do velkého pekáče a ze všech stran ho potřete ochuceným olejem. Pečte 30 minut, pak vyjměte a ztlumte troubu na 160°C. Do pekáče přidejte všechnu zeleninu, snítky rozmarýnu, víno i vývar. Zakryjte 2 vrstvami alobalu či poklicí (druhým pekáčem) a pečte 2,5 hodiny. Odkryjte, vmíchejte rajčata a pečte ještě hodinu. Maso natrhejte a jezte se zeleninou a výpekem.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč