Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1089 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 66 g
Tuky 52 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělou přílohou jsou vařené kroupy, špalda či jiné obiloviny. Namísto jehněčího masa lze stejným způsobem upéct krůtí stehna.

Související recepty

Suroviny

rozmarýn 3 snítka
lístky, odrhnuté a nasekané, navíc několik celých snítek
česnek 2 stroužek
drcený
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cca 2 kg
řapíkatý celer 2 ks
na 4-5 cm špalíky
mrkev 6 ks
střední, podélně rozpůlené a nakrájené na 4-5 cm špalíky
6 ks
mladý pórek na 4-5 cm kousky
vodnice 4 ks
malé, na čtvrtky
vývar kuřecí 200 ml
300 g
oválná rajčata drobná

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte nasekaný rozmarýn, česnek a olej, pořádně osolte a opepřete. Maso dejte do velkého pekáče a ze všech stran ho potřete ochuceným olejem. Pečte 30 minut, pak vyjměte a ztlumte troubu na 160°C. Do pekáče přidejte všechnu zeleninu, snítky rozmarýnu, víno i vývar. Zakryjte 2 vrstvami alobalu či poklicí (druhým pekáčem) a pečte 2,5 hodiny. Odkryjte, vmíchejte rajčata a pečte ještě hodinu. Maso natrhejte a jezte se zeleninou a výpekem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín