Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Skvělou přílohou jsou vařené kroupy, špalda či jiné obiloviny. Namísto jehněčího masa lze stejným způsobem upéct krůtí stehna.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4H
Pečení 4:00
Maso

Ingredience

    • 3 snítky rozmarýnu, lístky odrhnuté a nasekané + několik celých snítek
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 jehněčí kýta (cca 2 kg)
    • 2 řapíky celeru, na 4–5cm špalíky
    • 6 středních mrkví, podélně rozpůlených a nakrájených na 4–5cm špalíky
    • 6 mladých pórků, na 4–5cm kousky
    • 4 malé vodnice, nakrájené na čtvrtky
    • 250 ml bílého vína
    • 200 ml drůbežího vývaru
    • 300 g drobných oválných rajčat

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte nasekaný rozmarýn, česnek a olej, pořádně osolte a opepřete. Maso dejte do velkého pekáče a ze všech stran ho potřete ochuceným olejem. Pečte 30 minut, pak vyjměte a ztlumte troubu na 160°C. Do pekáče přidejte všechnu zeleninu, snítky rozmarýnu, víno i vývar. Zakryjte 2 vrstvami alobalu či poklicí (druhým pekáčem) a pečte 2,5 hodiny. Odkryjte, vmíchejte rajčata a pečte ještě hodinu. Maso natrhejte a jezte se zeleninou a výpekem.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fíkový salát s mozzarellou a šunkou serrano

Gratinovaná dýně se šalvějí

Karibské rybí kari

Konfitovaná třešňová rajčátka

Jablečno-ostružinový krambl

REKLAMA

Přidat komentář