Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1089 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 66 g
Tuky 52 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělou přílohou jsou vařené kroupy, špalda či jiné obiloviny. Namísto jehněčího masa lze stejným způsobem upéct krůtí stehna.

Související recepty

Suroviny

rozmarýn 3 snítka
lístky, odrhnuté a nasekané, navíc několik celých snítek
česnek 2 stroužek
drcený
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
jehněčí kýta 1 ks
cca 2 kg
řapíkatý celer 2 ks
na 4-5 cm špalíky
mrkev 6 ks
střední, podélně rozpůlené a nakrájené na 4-5 cm špalíky
6 ks
mladý pórek na 4-5 cm kousky
vodnice 4 ks
malé, na čtvrtky
víno bílé 250 ml
vývar kuřecí 200 ml
300 g
oválná rajčata drobná

1 Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte nasekaný rozmarýn, česnek a olej, pořádně osolte a opepřete. Maso dejte do velkého pekáče a ze všech stran ho potřete ochuceným olejem. Pečte 30 minut, pak vyjměte a ztlumte troubu na 160°C. Do pekáče přidejte všechnu zeleninu, snítky rozmarýnu, víno i vývar. Zakryjte 2 vrstvami alobalu či poklicí (druhým pekáčem) a pečte 2,5 hodiny. Odkryjte, vmíchejte rajčata a pečte ještě hodinu. Maso natrhejte a jezte se zeleninou a výpekem.

Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit