Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()

Suroviny

sójové maso 100 g
koření na guláš
koření na grilovanou zeleninu
chilli sušené
kari koření
majoránka (drhnutá)
sůl
pepř
hořčice
kečup
sójová omáčka 1 PL
cibule 1 ks
rajčatový protlak 1 ks
vývar hovězí
česnek 3
olivový olej
nebo řepkový

Dopředu (nejlépe den předem) si uvaříme sojové kostky podle návodu. Scedíme a po vychladnutí vymačkáme vodu. Kostky naložíme do marinády (trochu oleje, koření na guláš, chili, kari, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce kečupu+sůl, pepř) a necháme minimálně 4 hodiny uležet (nejlépe přes noc).

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme naložené kostky a cca 2 minuty restujeme.Zalijeme hovězím výverem tak, aby byly kostky téměř ponořené, přidáme rajský protlak, trochu koření na guláš a necháme cca 15-25 minut pod pokličkou probublávat.  Nakonec přidáme prolisované stroužky česneku a trochu majoránky. Dochutíme a podáváme s jakoukoli přílohou.

Autor: machetka

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit