Guláš ze sojového masa potěší každého, kdo klasické maso nejí, anebo rád zkouší něco nového. Aby byl guláš ze sójových kostek celý veganský, nahraďte hovězí vývar vodou a přidejte víc koření. Sojový guláš podávejte s rýží, těstovinami nebo plátkem chleba.
Suroviny
Postup
Dopředu (nejlépe den předem) si uvařte sojové kostky podle návodu. Sceďte a po vychladnutí vymačkejte vodu. Kostky naložte do marinády z oleje, koření na guláš, chilli, kari, plnotučné hořčice, sojové omáčky, kečupu, soli, pepře a nechte minimálně 4 hodiny uležet (nejlépe přes noc).
Na oleji osmahněte cibuli, přidejte naložené kostky a cca 2 minuty restujte. Zalijte hovězím vývarem tak, aby byly kostky téměř ponořené, přidejte rajský protlak, trochu koření na guláš a nechte cca 15–25 minut pod pokličkou probublávat.
Nakonec přidejte prolisované stroužky česneku a trochu majoránky. Dochuťte a podávejte s rýží nebo třeba těstovinami.