Grilovaný kozí sýr

Grilovaný kozí sýr

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 609 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 40 g
Tuky 46 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikatesa pro opravdové gurmety! Za pouhých dvacet minut můžete servírovat!

Suroviny

jablka 2 ks
červená
citronová štáva 3 PL
300 g
kozí camembert podélně přepůlený
brusinková zavařenina 2 PL
olivový olej 2 PL
med 1 ČL
pekanové ořechy 25 g
řeřicha ks
může být i čekanka, na ozdobu

Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – jedině tak totiž zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.

Rozpalte gril nebo grilovací pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a grilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sejměte z grilu.

Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku. Pak sýr posypte pekanovými ořechy a opět grilujte, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.

Na šest talířků naaranžujte jablka, čekanku i řeřichu a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Každou porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem.

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit