0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný kozí sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1500 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 46 g
Tuky 115 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikatesa pro opravdové gurmety! Za pouhých dvacet minut můžete servírovat!

Suroviny

jablko 2 ks
červené
citronová štáva 3 PL
camembert 300 g
kozí, podélně přepůlený
brusinková zavařenina 2 PL
olivový olej 2 PL
med 1 ČL
pekanové ořechy 25 g
řeřicha ks
nebo čekanka, na ozdobu

Postup

1

Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – jedině tak totiž zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a grilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sejměte z grilu.

3

Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku. Pak sýr posypte pekanovými ořechy a opět grilujte, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.

4

Na šest talířků naaranžujte jablka, čekanku i řeřichu a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Každou porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem.

Související články

Ovčí a kozí sýry: delikatesa na tisíce způsobů
  • Tipy a triky

Ovčí a kozí sýry: delikatesa na tisíce způsobů

Většina z nás si často pochutnává na sýrech z kravského mléka, ale i ovčí a kozí mají své nezanedbatelné výhody. Vynikají specifickou vůní i chutí, jsou vhodné pro ty, kteří trpí intolerancí laktózy, a mají dokonce i spoustu zdravotních...
Sýrový slovníček aneb Které sýry jíte?
  • Suroviny

Sýrový slovníček aneb Které sýry jíte?

V restauracích se dodnes mezi vegetariánskými pokrmy na prvním místě hrdě tyčí smažený sýr s tatarskou omáčkou. Mnozí nejdají dopustit na vyhlášené olomoucké tvarůžky. S jakými sýry se na stole setkáváme nejčastěji? ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit