Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný kozí sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1500 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 46 g
Tuky 115 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikatesa pro opravdové gurmety! Za pouhých dvacet minut můžete servírovat!

Suroviny

červené
kozí, podélně přepůlený
brusinková zavařenina 2 PL
olivový olej 2 PL
med 1 ČL
pekanové ořechy 25 g
řeřicha ks
nebo čekanka, na ozdobu

Postup

1

Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – jedině tak totiž zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a grilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sejměte z grilu.

3

Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku. Pak sýr posypte pekanovými ořechy a opět grilujte, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.

4

Na šest talířků naaranžujte jablka, čekanku i řeřichu a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Každou porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín