0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný kozí sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1500 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 46 g
Tuky 115 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikatesa pro opravdové gurmety! Za pouhých dvacet minut můžete servírovat!

Suroviny

červené
citronová šťáva 3 PL
kozí, podélně přepůlený
brusinková zavařenina 2 PL
olivový olej 2 PL
med 1 ČL
pekanové ořechy 25 g
řeřicha ks
nebo čekanka, na ozdobu

Postup

1

Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – jedině tak totiž zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a grilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sejměte z grilu.

3

Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku. Pak sýr posypte pekanovými ořechy a opět grilujte, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.

4

Na šest talířků naaranžujte jablka, čekanku i řeřichu a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Každou porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč