Delikatesa pro opravdové gurmety! Za pouhých dvacet minut můžete servírovat!
Suroviny
Postup
Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – jedině tak totiž zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a grilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sejměte z grilu.
Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku. Pak sýr posypte pekanovými ořechy a opět grilujte, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.
Na šest talířků naaranžujte jablka, čekanku i řeřichu a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Každou porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem.