0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramboráky s matjesem podle Marty Spurné

Bramboráky s matjesem podle Marty Spurné

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668059 kcal
Bílkoviny 15040 g
Sacharidy 142519 g
Tuky 34 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální recept s matjesy. Pikantní nádech jim dodá česnek a chilli.

Suroviny

brambory 750 kg
moučné
citronová šťáva
na pokapání
vejce 3 ks
cibule 1,5 ks
malá, najemno
pažitka
lze nahradit petrželí, podle chuti
chilli sušené 1 ČL
česnek 3 stroužek
prolisované
sůl
150 g
matjesy okapané, pokrájené
lze nahradit hladkou pšeničnou
sádlo
lze nahradit olejem, na smažení

1 Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, pokapejte citronem, osolte a nechte hodně pustit vodu – tak půl hodiny – a pak vymačkejte. Pak do brambor vmíchejte cibuli, pažitku a/nebo petržel, chilli, matjesy, česnek, vejce. Těsto poprašte moukou a pak ji zapracujte.

2 Na široké pánvi (nebo v menší pánvičce, ale v tom případě opékejte bramboráky po jednom) zahřejte na středním plameni tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce dvě tuku). Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto, vždy z něj spodkem lžíce vytvarujte co nejtenčí placku. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč