Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráky s matjesem podle Marty Spurné

Bramboráky s matjesem podle Marty Spurné

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668059 kcal
Bílkoviny 15040 g
Sacharidy 142519 g
Tuky 34 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální recept s matjesy. Pikantní nádech jim dodá česnek a chilli.

Suroviny

brambory 750 kg
moučné
na pokapání
vejce 3 ks
cibule 1,5 ks
malá, najemno
pažitka
lze nahradit petrželí, podle chuti
chilli sušené 1 ČL
česnek 3 stroužek
prolisované
sůl
150 g
matjesy okapané, pokrájené
lze nahradit hladkou pšeničnou
lze nahradit olejem, na smažení

Postup

1

Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, pokapejte citronem, osolte a nechte hodně pustit vodu – tak půl hodiny – a pak vymačkejte. Pak do brambor vmíchejte cibuli, pažitku a/nebo petržel, chilli, matjesy, česnek, vejce. Těsto poprašte moukou a pak ji zapracujte.

2

Na široké pánvi (nebo v menší pánvičce, ale v tom případě opékejte bramboráky po jednom) zahřejte na středním plameni tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce dvě tuku). Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto, vždy z něj spodkem lžíce vytvarujte co nejtenčí placku. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín