0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové brambory

Česnekové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekové brambory

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2121 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 327 g
Tuky 56 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory vařené a pečené ve vývaru mají znamenitou, těžko napodobitelnou chuť. A navíc se udělají skoro samy.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 50 g
česnek 2 stroužek
oloupaný, drcený
brambory 1.5 kg
menší, ve slupce, dobře omyté
vývar zeleninový 1 l
horký
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
tymián
k podávání
sůl mořská
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Ve větším vyšším pekáči rozpusťte máslo s olivovým olejem, přihoďte česnek a opékejte ho na středním plameni zhruba dvě minuty.

3

Pak vsypte dobře omyté brambory a všechny je promíchejte s česnekovým máslem.

4

Přelijte vývarem, hodně opepřete a trochu osolte. Přiveďte k varu a pak vložte do trouby.

5

Pečte 40–45 minut, dokud brambory nejsou krásně měkké.

6

Vyndejte z trouby a dopečte na středním plameni sporáku. Brambory prohazujte a počkejte, až se veškerá tekutina odpaří a vznikne krásně  lesklá glazura.

7

Brambory podávejte lehce promáčknuté, posypané čerstvým tymiánem a hrubou mořskou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit