0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové brambory

Česnekové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekové brambory

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2121 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 327 g
Tuky 56 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory vařené a pečené ve vývaru mají znamenitou, těžko napodobitelnou chuť. A navíc se udělají skoro samy.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 50 g
česnek 2 stroužek
oloupaný, drcený
brambory 1.5 kg
menší, ve slupce, dobře omyté
vývar zeleninový 1 l
horký
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
tymián
k podávání
sůl mořská
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Ve větším vyšším pekáči rozpusťte máslo s olivovým olejem, přihoďte česnek a opékejte ho na středním plameni zhruba dvě minuty.

3

Pak vsypte dobře omyté brambory a všechny je promíchejte s česnekovým máslem.

4

Přelijte vývarem, hodně opepřete a trochu osolte. Přiveďte k varu a pak vložte do trouby.

5

Pečte 40–45 minut, dokud brambory nejsou krásně měkké.

6

Vyndejte z trouby a dopečte na středním plameni sporáku. Brambory prohazujte a počkejte, až se veškerá tekutina odpaří a vznikne krásně  lesklá glazura.

7

Brambory podávejte lehce promáčknuté, posypané čerstvým tymiánem a hrubou mořskou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit