Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2121 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 327 g
Tuky 56 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory vařené a pečené ve vývaru mají znamenitou, těžko napodobitelnou chuť. A navíc se udělají skoro samy.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužek
oloupaný, drcený
brambory 1,5 kg
menší, ve slupce, dobře omyté
vývar zeleninový 1 l
horký
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
tymián
k podávání
sůl mořská
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Ve větším vyšším pekáči rozpusťte máslo s olivovým olejem, přihoďte česnek a opékejte ho na středním plameni zhruba dvě minuty.

3

Pak vsypte dobře omyté brambory a všechny je promíchejte s česnekovým máslem.

4

Přelijte vývarem, hodně opepřete a trochu osolte. Přiveďte k varu a pak vložte do trouby.

5

Pečte 40–45 minut, dokud brambory nejsou krásně měkké.

6

Vyndejte z trouby a dopečte na středním plameni sporáku. Brambory prohazujte a počkejte, až se veškerá tekutina odpaří a vznikne krásně  lesklá glazura.

7

Brambory podávejte lehce promáčknuté, posypané čerstvým tymiánem a hrubou mořskou solí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...