Brambory vařené a pečené ve vývaru mají znamenitou, těžko napodobitelnou chuť. A navíc se udělají skoro samy.
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Ve větším vyšším pekáči rozpusťte máslo s olivovým olejem, přihoďte česnek a opékejte ho na středním plameni zhruba dvě minuty.
3
Pak vsypte dobře omyté brambory a všechny je promíchejte s česnekovým máslem.
4
Přelijte vývarem, hodně opepřete a trochu osolte. Přiveďte k varu a pak vložte do trouby.
5
Pečte 40–45 minut, dokud brambory nejsou krásně měkké.
6
Vyndejte z trouby a dopečte na středním plameni sporáku. Brambory prohazujte a počkejte, až se veškerá tekutina odpaří a vznikne krásně lesklá glazura.
7
Brambory podávejte lehce promáčknuté, posypané čerstvým tymiánem a hrubou mořskou solí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů )