Na začátku večírku kolem hermelínové pomazánky lehce opovržlivě chodíme, v polovině už ji mlsně obcházíme a na konci podlehneme a jíme ji po lžících. Je totiž plná všeho, nad čím v rámci ‚zdravé stravy‘ ohrnujeme nos, ale co v hloubi duše milujeme. Tento super recept na hermelínovou pomazánku vám pomohou připravit i děti.
Suroviny
sýr s bílou plísní
300
g
hermelín nebo jiný podobný sýr + navíc na ozdobení
salám
150
g
kvalitní gothaj
majonéza
4
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pepř barevný
nebo růžový, na ozdobení
Postup
1
Hermelín i gothaj nastrouhejte najemno do mísy, přidejte majonézu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené plátky či kousky hermelínu a drceným pepřem.
NĚCO NAVÍC
Hermelínové pomazánky mají mnoho variant, zkuste příště kombinaci hermelínu, šunky, vejce, cibule, tradičního pomazánkového a majonézy.