Svěží, křupavá, lehká a přitom sytá. Tuhle tvarohovou pomazánku nejde nemilovat! Děláme ji nejen na jaře s mladými a šťavnatými mrkvičkami, ale klidně i v létě, na podzim a v zimě... Skvělá je totiž kdykoli!
Suroviny
mrkev
2
ks
mladá, očištěná
tvaroh měkký
250
g
šunka krůtí
50
g
nasekaná
sýr
50
g
polotvrdý – gouda, ementál, čedar – nastrouhaný
vejce
1
ks
natvrdo, nakrájené nadrobno
hořčice plnotučná
1
ČL
pažitka
½
svazku
nakrájená nadrobno + na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
brioška či jiné pečivo (viz Něco navíc)
Postup
1
Mrkev nastrouhejte najemno do mísy. Přidejte tvaroh, šunku, sýr, vejce, hořčici a pažitku. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem podle vaší chuti, ozdobené třeba další pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Recept na máslovou briošku najdete v kuchařce Pomazánky v kapitole Na co mazat.