0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pestrá pomazánka s mrkví

Pestrá pomazánka s mrkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pestrá pomazánka s mrkví

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 612 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 26 g
Tuky 21 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, křupavá, lehká a přitom sytá. Tuhle tvarohovou pomazánku nejde nemilovat! Děláme ji nejen na jaře s mladými a šťavnatými mrkvičkami, ale klidně i v létě, na podzim a v zimě... Skvělá je totiž kdykoli!

Suroviny

mrkev 2 ks
mladá, očištěná
tvaroh měkký 250 g
šunka krůtí 50 g
nasekaná
sýr 50 g
polotvrdý – gouda, ementál, čedar – nastrouhaný
vejce 1 ks
natvrdo, nakrájené nadrobno
hořčice plnotučná 1 ČL
pažitka 0.5 svazku
nakrájená nadrobno + na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečivo
brioška či jiné pečivo (viz Něco navíc)

Postup

1

Mrkev nastrouhejte najemno do mísy. Přidejte tvaroh, šunku, sýr, vejce, hořčici a pažitku. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem podle vaší chuti, ozdobené třeba další pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Recept na máslovou briošku najdete v kuchařce Pomazánky v kapitole Na co mazat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit