Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá pomazánka s mrkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 612 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 26 g
Tuky 21 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, křupavá, lehká a přitom sytá. Tuhle tvarohovou pomazánku nejde nemilovat! Děláme ji nejen na jaře s mladými a šťavnatými mrkvičkami, ale klidně i v létě, na podzim a v zimě... Skvělá je totiž kdykoli!

Suroviny

mrkev 2 ks
mladá, očištěná
nasekaná
sýr 50 g
polotvrdý – gouda, ementál, čedar – nastrouhaný
vejce 1 ks
natvrdo, nakrájené nadrobno
hořčice plnotučná 1 ČL
pažitka ½ svazku
nakrájená nadrobno + na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
brioška či jiné pečivo (viz Něco navíc)

Postup

1

Mrkev nastrouhejte najemno do mísy. Přidejte tvaroh, šunku, sýr, vejce, hořčici a pažitku. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem podle vaší chuti, ozdobené třeba další pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Recept na máslovou briošku najdete v kuchařce Pomazánky v kapitole Na co mazat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...