Tradiční uherskou pěnu jsme ponechali v rustikálnější podobě a vznikla skvělá pomazánka s přiznanými kousky salámu i papriky. Dobrá zpráva pro všechny, kdo nemají rádi našlehané máslo. Uherská pomazánka je jak dělaná na chlebíčky nebo ji jednoduše namažte na rohlík a podávejte ke svačině.
Suroviny
máslo
150
g
změklé
sýr
150
g
tavený
salám
200
g
uherský nebo jakýkoli jiný fermentovaný salám (např. lovecký)
paprika kapie
1
ks
Postup
1
Změklé máslo utřete s taveným sýrem. Uherský salám nastrouhejte nahrubo, kapii nakrájejte nadrobno, obojí vmíchejte do pomazánky.
NĚCO NAVÍC
- Při podávání můžete zdobit petrželkou a kolečky sterilované okurky.
- Pokud chcete pomazánku pikantnější, vyměňte část salámu za paprikový (např. paprikáš) nebo přidejte chilli či kajenský pepř.
- Máte-li rádi spíše pěny než pomazánky nebo pokud chcete směs nanášet ozdobně – třeba cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou na kanapky –, vyšlehejte nejprve máslo a poté vmíchejte tavený sýr a salám umletý najemno.
- Pro odlehčení nahraďte část másla a sýra tvarohem nebo čerstvým smetanovým sýrem.