Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uherská pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 8 g
Tuky 239 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční uherskou pěnu jsme ponechali v rustikálnější podobě a vznikla skvělá pomazánka s přiznanými kousky salámu i papriky. Dobrá zpráva pro všechny, kdo nemají rádi našlehané máslo.

Suroviny

máslo 150 g
změklé
sýr 150 g
tavený
salám 200 g
uherský nebo jakýkoli jiný fermentovaný salám (např. lovecký)

Postup

1

Změklé máslo utřete s taveným sýrem. Uherský salám nastrouhejte nahrubo, kapii nakrájejte nadrobno, obojí vmíchejte do pomazánky. 

NĚCO NAVÍC

  • Při podávání můžete zdobit petrželkou a kolečky sterilované okurky.
     
  • Pokud chcete pomazánku pikantnější, vyměňte část salámu za paprikový (např. paprikáš) nebo přidejte chilli či kajenský pepř.
     
  • Máte-li rádi spíše pěny než pomazánky nebo pokud chcete směs nanášet ozdobně – třeba cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou na kanapky –, vyšlehejte nejprve máslo a poté vmíchejte tavený sýr a salám umletý najemno.
     
  • Pro odlehčení nahraďte část másla a sýra tvarohem nebo čerstvým smetanovým sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...