0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uherská pomazánka

Uherská pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uherská pomazánka

4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 8 g
Tuky 239 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční uherskou pěnu jsme ponechali v rustikálnější podobě a vznikla skvělá pomazánka s přiznanými kousky salámu i papriky. Dobrá zpráva pro všechny, kdo nemají rádi našlehané máslo.

Suroviny

máslo 150 g
změklé
sýr 150 g
tavený
salám 200 g
uherský nebo jakýkoli jiný fermentovaný salám (např. lovecký)
paprika kapie 1 ks

Postup

1

Změklé máslo utřete s taveným sýrem. Uherský salám nastrouhejte nahrubo, kapii nakrájejte nadrobno, obojí vmíchejte do pomazánky. 

NĚCO NAVÍC

  • Při podávání můžete zdobit petrželkou a kolečky sterilované okurky.
     
  • Pokud chcete pomazánku pikantnější, vyměňte část salámu za paprikový (např. paprikáš) nebo přidejte chilli či kajenský pepř.
     
  • Máte-li rádi spíše pěny než pomazánky nebo pokud chcete směs nanášet ozdobně – třeba cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou na kanapky –, vyšlehejte nejprve máslo a poté vmíchejte tavený sýr a salám umletý najemno.
     
  • Pro odlehčení nahraďte část másla a sýra tvarohem nebo čerstvým smetanovým sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit