0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řepová pomazánka s crème fraîche

Řepová pomazánka s crème fraîche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řepová pomazánka s crème fraîche

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 481 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 27 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně zářivá pomazánka z červené řepy je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná. 

Suroviny

červená řepa 2 ks
středně velká, uvařená či upečená
balzamikový ocet 2 PL
crème fraîche 120 g
sůl
K podávání
sýr feta
rozdrobený
klíčky
a/nebo mikrobylinky (řeřicha, sakura)
pečivo

Postup

1

Řepu nastrouhejte najemno. Balzamikový ocet dejte do misky, přidejte crème fraîche a promíchejte. Vmíchejte řepu a dochuťte solí. Ozdobte rozdrobeným sýrem feta a klíčky a/nebo mikrobylinkami. Podávejte s pečivem podle vaší chuti.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete o něco sladší pomazánku, můžete ji zakápnout ještě sladkým krémovým balzamikem. Skvělý ale bude i datlový sirup nebo tekutý med.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit