Nádherně zářivá pomazánka z červené řepy je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná.
Suroviny
červená řepa
2
ks
středně velká, uvařená či upečená
balzamikový ocet
2
PL
crème fraîche
120
g
sůl
K podávání
rozdrobený
klíčky
a/nebo mikrobylinky (řeřicha, sakura)
pečivo
Postup
1
Řepu nastrouhejte najemno. Balzamikový ocet dejte do misky, přidejte crème fraîche a promíchejte. Vmíchejte řepu a dochuťte solí. Ozdobte rozdrobeným sýrem feta a klíčky a/nebo mikrobylinkami. Podávejte s pečivem podle vaší chuti.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete o něco sladší pomazánku, můžete ji zakápnout ještě sladkým krémovým balzamikem. Skvělý ale bude i datlový sirup nebo tekutý med.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů)