0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hóóórké párky!
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 299 g
Tuky 247 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní hot dogs.

Suroviny

olej 2 PL
velké
cibule 1 ks
na kolečka
kmín 1 ČL
lze nahradit horčičným semínkem
tortilla 6 ks
kečup 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Olej nalijte do pekáče a dejte do trouby, aby se rozehřál. Vložte do něj párky a deset minut je opékejte.

2

Párky odsuňte ke kraji pekáče a přisypte kolečka cibule. Poprašte kořením, osolte a zamíchejte, aby se obalily olejem. Pečte ještě deset až patnáct minut, až cibule zezlátne.

3

Tortilly krátce prohřejte v troubě (klidně v mikrovlnné) nebo je opečte nasucho v pánvi – budou vláčnější. Do každé vložte párek, posypte cibulkou, zakápněte kečupem a zabalte. Spodek placky ohrňte vzhůru, případně je obalte ubrouskem, aby párky ,neutíkaly‘.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Výborný recept, dnes jsem ho vyzkoušela k večeři a všichni chválili. Jen jsem ještě do tortill přidala nastrouhané zelí a trochu kukuřice. Doporučuji!

Anonym

Recept se nachází v č.2/05, str.29

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč