V zimě si tělo žádá výraznější, hutnější chutě. Dopřejte mu těstoviny s pořádnou porcí slaniny či špeku. Máme pro vás pět snadných receptů, na každý den v pracovním týdnu jeden.
- Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem
Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť, kterou posiluje také červené víno a rajčatové pyré. Přimlouváme se za čerstvé pappardelle – mají delikátnější konzistenci a oproti sušeným těstovinám lépe nasáknou omáčku. - Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem
Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem. - Nudle se zelím a slaninou
Z babiččiny kuchařky – uvařte si klasické jídlo se zelím. Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu. - Těstoviny s kapustou, kozím sýrem a slaninou
I když kapusta nepatří mezi vaši oblíbenou zeleninu, v tomto jídle je úžasná. Navíc je jednou z mála českých zelenin, které mají nyní sezonu. Zkuste ji s kozím sýrem, anglickou slaninou a parmazánem. - Těstoviny s květákem, slaninou a chilli
Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví.