Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou

těstoviny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V zimě si tělo žádá výraznější, hutnější chutě. Dopřejte mu těstoviny s pořádnou porcí slaniny či špeku. Máme pro vás pět snadných receptů, na každý den v pracovním týdnu jeden.

  • Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem
    Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť, kterou posiluje také červené víno a rajčatové pyré. Přimlouváme se za čerstvé pappardelle – mají delikátnější konzistenci a oproti sušeným těstovinám lépe nasáknou omáčku.
  • Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem
    Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem.
  • Nudle se zelím a slaninou
    Z babiččiny kuchařky – uvařte si klasické jídlo se zelím. Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu.
  • Těstoviny s kapustou, kozím sýrem a slaninou
    I když kapusta nepatří mezi vaši oblíbenou zeleninu, v tomto jídle je úžasná. Navíc je jednou z mála českých zelenin, které mají nyní sezonu. Zkuste ji s kozím sýrem, anglickou slaninou a parmazánem.
  • Těstoviny s květákem, slaninou a chilli
    Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín