0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou

těstoviny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V zimě si tělo žádá výraznější, hutnější chutě. Dopřejte mu těstoviny s pořádnou porcí slaniny či špeku. Máme pro vás pět snadných receptů, na každý den v pracovním týdnu jeden.

  • Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem
    Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť, kterou posiluje také červené víno a rajčatové pyré. Přimlouváme se za čerstvé pappardelle – mají delikátnější konzistenci a oproti sušeným těstovinám lépe nasáknou omáčku.
  • Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem
    Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem.
  • Nudle se zelím a slaninou
    Z babiččiny kuchařky – uvařte si klasické jídlo se zelím. Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu.
  • Těstoviny s kapustou, kozím sýrem a slaninou
    I když kapusta nepatří mezi vaši oblíbenou zeleninu, v tomto jídle je úžasná. Navíc je jednou z mála českých zelenin, které mají nyní sezonu. Zkuste ji s kozím sýrem, anglickou slaninou a parmazánem.
  • Těstoviny s květákem, slaninou a chilli
    Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví.

Související články

AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit