Hot dog s pivní cibulkou

Hot dog s pivní cibulkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3221 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 302 g
Tuky 161 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasický hot dog, který k fotbalu prostě patří, jsme vylepšili cibulkou a omáčkou.

Suroviny

housky 4 ks
podlouhlé, bílé, na hot dog
klobása bílá 4 ks
grilovací, lze nahradit čerstvou klobáskou, např. chipolata
Na cibulku
olivový olej 2 PL
cibule 750 g
asi 3 velké, přepůlené, nakrájené na plátky
pivo tmavé 200 ml
máslo 0.5 PL
třtinový cukr 3 PL
vinný ocet červený 4 ČL
sůl
Omáčka z modrého sýra
sýr s modrou plísní 70 g
nastrouhaný
majonéza 110 g
zakysaná smetana 100 g
jarní cibulka 1 ks

1 Připravte si omáčku: v míse promíchejte sýr s majonézou a zakysanou smetanou. Bílou část jarní cibulky nakrájejte nadrobno a vmíchejte k sýru, zelenou na tenká šikmá kolečka – ta dejte stranou.

2 V hlubší pánvi rozpalte olej a na mírném plameni na něm opékejte cibuli (asi 30 minut) tak, aby byla měkká a zbarvená pěkně dohněda. Pak přilijte pivo a nechte ho odvařit. Přidejte máslo, cukr a ocet a za občasného míchání (cibulka se připaluje!) ještě 5 minut opékejte, směs by měla být hustá a lepkavá. Osolte.

3 Klobásky opečte na grilu nebo na pánvi pěkně ze všech stran.

4 Housky prořízněte a dejte rozpéct (do trouby nebo krátce na gril). Do každé vložte klobásku, na ni omáčku z modrého sýra a nakonec navrstvěte cibulku a posypte zelenou natí jarní cibulky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit