Klasický hot dog, který k fotbalu prostě patří, jsme vylepšili cibulkou a omáčkou.
Suroviny
Postup
Připravte si omáčku: v míse promíchejte sýr s majonézou a zakysanou smetanou. Bílou část jarní cibulky nakrájejte nadrobno a vmíchejte k sýru, zelenou na tenká šikmá kolečka – ta dejte stranou.
V hlubší pánvi rozpalte olej a na mírném plameni na něm opékejte cibuli (asi 30 minut) tak, aby byla měkká a zbarvená pěkně dohněda. Pak přilijte pivo a nechte ho odvařit. Přidejte máslo, cukr a ocet a za občasného míchání (cibulka se připaluje!) ještě 5 minut opékejte, směs by měla být hustá a lepkavá. Osolte.
Klobásky opečte na grilu nebo na pánvi pěkně ze všech stran.
Housky prořízněte a dejte rozpéct (do trouby nebo krátce na gril). Do každé vložte klobásku, na ni omáčku z modrého sýra a nakonec navrstvěte cibulku a posypte zelenou natí jarní cibulky.