0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hot dog s pivní cibulkou

Hot dog s pivní cibulkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3221 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 302 g
Tuky 161 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický hot dog, který k fotbalu prostě patří, jsme vylepšili cibulkou a omáčkou.

Suroviny

housky 4 ks
podlouhlé, bílé, na hot dog
klobása bílá 4 ks
grilovací, lze nahradit čerstvou klobáskou, např. chipolata
Na cibulku
olivový olej 2 PL
cibule 750 g
asi 3 velké, přepůlené, nakrájené na plátky
pivo tmavé 200 ml
máslo 0.5 PL
třtinový cukr 3 PL
vinný ocet červený 4 ČL
sůl
Omáčka z modrého sýra
sýr s modrou plísní 70 g
nastrouhaný
majonéza 110 g
zakysaná smetana 100 g
jarní cibulka 1 ks

1 Připravte si omáčku: v míse promíchejte sýr s majonézou a zakysanou smetanou. Bílou část jarní cibulky nakrájejte nadrobno a vmíchejte k sýru, zelenou na tenká šikmá kolečka – ta dejte stranou.

2 V hlubší pánvi rozpalte olej a na mírném plameni na něm opékejte cibuli (asi 30 minut) tak, aby byla měkká a zbarvená pěkně dohněda. Pak přilijte pivo a nechte ho odvařit. Přidejte máslo, cukr a ocet a za občasného míchání (cibulka se připaluje!) ještě 5 minut opékejte, směs by měla být hustá a lepkavá. Osolte.

3 Klobásky opečte na grilu nebo na pánvi pěkně ze všech stran.

4 Housky prořízněte a dejte rozpéct (do trouby nebo krátce na gril). Do každé vložte klobásku, na ni omáčku z modrého sýra a nakonec navrstvěte cibulku a posypte zelenou natí jarní cibulky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit