Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hot dog s pivní cibulkou

Klasický hot dog, který k fotbalu prostě patří, jsme vylepšili cibulkou a omáčkou.

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Chuťovka Britská

Ingredience

    • 4 podlouhlé houstičky na hot dog (nebo houstičky podobného tvaru)
    • 4 bílé grilovací klobásky nebo čerstvé klobásky (např. chipolata, prodává Marks & Spencer nebo Robertson)

    NA CIBULKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 750 g cibule (asi 3 velké), přepůlené a nakrájené na plátky
    • 200 ml tmavého piva
    • 1/2 lžíce másla
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 4 lžičky červeného vinného octa
    • sůl

    OMÁČKA Z MODRÉHO SÝRA

    • 70 g nivy, nastrouhané
    • 110 g majonézy
    • 100 g zakysané smetany
    • 1 jarní cibulka

Příprava jídla

1 Připravte si omáčku: v míse promíchejte sýr s majonézou a zakysanou smetanou. Bílou část jarní cibulky nakrájejte nadrobno a vmíchejte k sýru, zelenou na tenká šikmá kolečka – ta dejte stranou.

2 V hlubší pánvi rozpalte olej a na mírném plameni na něm opékejte cibuli (asi 30 minut) tak, aby byla měkká a zbarvená pěkně dohněda. Pak přilijte pivo a nechte ho odvařit. Přidejte máslo, cukr a ocet a za občasného míchání (cibulka se připaluje!) ještě 5 minut opékejte, směs by měla být hustá a lepkavá. Osolte.

3 Klobásky opečte na grilu nebo na pánvi pěkně ze všech stran.

4 Housky prořízněte a dejte rozpéct (do trouby nebo krátce na gril). Do každé vložte klobásku, na ni omáčku z modrého sýra a nakonec navrstvěte cibulku a posypte zelenou natí jarní cibulky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové toustíky

Asijský bůček v housce

Zmrzlina s popcornem

Křupavé sýrové jalapeños

BBQ nachos

Přidat komentář