Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11323 kcal
Bílkoviny 440 g
Sacharidy 1480 g
Tuky 256 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hot dog ve stylu tex-mex nás doslova nadchnul. 

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
anglická slanina 100 g
nakrájená na nudličky
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
fazole bílé 1 konzerva
400g konzerva drobných bílých fazolí – scezená a okapaná
kečup 125 ml
worcesterská omáčka 1 PL
třtinový cukr 1 PL
hořčice plnotučná 1 PL
jablečný ocet 1 PL
párky 4 ks
rohlíky 4 ks
rohlíky na hot dog (nebo minibagetky)
jalapeños 2 ks
čerstvé
čedar 200 g
nastrouhaný nahrubo

1 V rendlíku na oleji opékejte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli a míchejte další 4 minuty. Přidejte scezené fazole, kečup, 125ml vody, worcester, cukr, hořčici a ocet a vařte asi 10–15 minut do zhoustnutí. Pak ve směsi prohřejte párky a vším naplňte rohlíky či bagetky. Posypte plátky papriček a strouhaným sýrem a podávejte. 

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

  • PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
     
  • DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
     
  • OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
     
  • NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit