
Chilli hot dog
Hot dog ve stylu tex-mex nás doslova nadchnul.
Vydání: 2015/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 100g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
- 1 cibule, nakrájená nahrubo
- 400g konzerva drobných bílých fazolí, scezená a okapaná
- 125ml dobrého kečupu
- po 1 lžíci worcesterské omáčky, třtinového cukru, plnotučné hořčice a jablečného octa
- 4 pěkné párečky
- 4 rohlíky na hot dog (my jsme použili minibagetky)
- 2 čerstvé zelené papričky jalapeño
- 200g čedaru, nastrouhaného nahrubo
Příprava jídla
1 V rendlíku na oleji opékejte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli a míchejte další 4 minuty. Přidejte scezené fazole, kečup, 125ml vody, worcester, cukr, hořčici a ocet a vařte asi 10–15 minut do zhoustnutí. Pak ve směsi prohřejte párky a vším naplňte rohlíky či bagetky. Posypte plátky papriček a strouhaným sýrem a podávejte.
JAK NA DOBRÝ HOT DOG?
- PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
- DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
- OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
- NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz).
Přidat komentář