0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11323 kcal
Bílkoviny 440 g
Sacharidy 1480 g
Tuky 256 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hot dog ve stylu tex-mex nás doslova nadchnul. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená na nudličky
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
fazole bílé 1 konzerva
400g konzerva drobných bílých fazolí – scezená a okapaná
kečup 125 ml
worchestrová omáčka 1 PL
třtinový cukr 1 PL
hořčice plnotučná 1 PL
jablečný ocet 1 PL
rohlíky 4 ks
rohlíky na hot dog (nebo minibagetky)
jalapeño 2 ks
čerstvé
čedar 200 g
nastrouhaný nahrubo

1 V rendlíku na oleji opékejte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli a míchejte další 4 minuty. Přidejte scezené fazole, kečup, 125ml vody, worcester, cukr, hořčici a ocet a vařte asi 10–15 minut do zhoustnutí. Pak ve směsi prohřejte párky a vším naplňte rohlíky či bagetky. Posypte plátky papriček a strouhaným sýrem a podávejte. 

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

  • PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
     
  • DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
     
  • OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
     
  • NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč