Recepty s párky
Párky se vyrábějí z jemně mletého masa a dochucují se kořením a solí. Nejčastěji se na jejich výrobu používá maso vepřové, drůběží, telecí nebo hovězí. Existují mezi nimi hvězdy se stanovenou recepturou, jako jsou spišské, frankfurtské, debrecínské nebo vídeňské párky.
Nejlepším vodítkem pro výběr nejlepších uzenin je obsah masa. Čím je vyšší, tím kvalitnější párky jsou. Skvostně chutnají po studenu, ohřáté i opečené. Bez párků by neexistoval ani hot dog. Párky využijete na grilu, přidat je můžete do polévek nebo do hlavních pokrmů.
...
- Při výběru párků pátrejte po složení. Drůbeží strojně oddělené maso neboli separát platí za nekvalitní typ levné suroviny, které se při vybírání kvalitní uzeniny vyhněte.
- Párky se plní do střívek o průměru obvykle 1 cm a kdysi se protáčely vždy po dvojicích, což dalo tomuto masnému výrobku i název. Malé párky se označují také jako koktejlové nebo mini párky.
- Párky mají svůj původ v Německu. Ve Frankfurtu se vyráběly a prodávaly již koncem 15. století.
Mohlo by se vám líbit:
- Párek v rohlíku jako blesková a levná večeře: Vyzkoušejte hot dog na řecký způsob nebo s kysaným zelím
- Jak na nejlepší buřtguláš. Jídlo, které si dělá každý trochu po svém, má svá pravidla
- Jak poznat kvalitní uzeninu? Napoví ozubené kolečko
- Retro týden: Frankfurtská – nostalgie, která neomrzí. Jak připravíte rychlou, levnou a výtečnou polévku?
Hledáte recept pro jiný tip uzeniny?
Celý popis