0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s párky

Párek je druh uzeniny vyrobený z jemně mletého masa a dochucený různými kořeninami a solí. Nejčastěji se vyrábí z vepřového, drůbežího, telecího nebo hovězího. Nejjednodušší je párek uvařit ve vodě a sníst s hořčicí, kečupem či jinou omáčkou. Párky se však dají využít i na grilu či v různých chutných pokrmech. Bez párků by pravděpodobně neexistoval slavný hot dog a ani mnoho polévek si bez přidání párků neumíme představit.

...

  
Párky se plní do střevek o průměru obvykle 1 cm a kdysi se protáčely vždy po dvojicích, což dalo tomuto masnému výrobku i název. Malé párky se označují také jako koktejlové nebo mini párky. Párky mají svůj původ v Německu – nepřekvapivě ve Frankfurtu, kde se vyráběly a prodávaly již koncem 15. století.

Párky jsou obvykle dochuceny solí, pepřem, sladkou paprikou a muškátovým oříškem. další koření závisí na typu vyráběných párků - nové koření pro jemné druhy, pálivá paprika a česnek pro pikantní párky, bílý pepř a muškátový květ pro párky frankfurtské.


Celý popis

Obchod Apetit