Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
jablecny kolac
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5276 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 644 g
Tuky 242 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouhých šest přísad! Je skvělý hned zatepla, nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Související recepty

Suroviny

máslo 230 g
změklé
hnědý cukr 250 g
+ na posypání
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
vejce 4 ks
jablko 450 g
na plátky, bez slupky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, vyšší plech o rozměrech asi 27 × 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

Máslo, cukr, vejce a vanilinový cukr  utřete dohladka. Pak přisypte mouku s práškem. Polovinu směsi dejte na plech, navrch rozdělte plátky jablek a naneste zbývající těsto. Povrch posypte trochou přírodního cukru. Těsto neuhlazujte.

3

Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova, aby byl koláč pružný na dotek. Nechte pár minut chladnout, pak ho vyklopte, stáhněte papír a moučník nakrájejte.

Užijte si to
Tenhle koláč báječně chutná nejen se šlehačkou, ale také se zakysanou smetanou nebo s vanilkovou zmrzlinou! Jablečnou vrstvu můžete vylepšit podle chuti – přidejte k ní třeba skořici, vlašské nebo lískové ořechy, nasekané mandle…

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

29.10.2008 21:46
Hned večer jsem ho upekla a musím říct, že je skvělý, skvělý a skvělý. Jen jsem to těsta přidala trošku mléka, bylo docela husté.
30.10.2008 17:16
prave som ho kostovala, fajn, trochu viac sladky, nabuduce by som dala viac jablk a menej cukru, ale inak chuti dobre:)

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...