Pouhých šest přísad! Je skvělý hned zatepla, nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C, vyšší plech o rozměrech asi 27 × 20 cm vyložte pečicím papírem.
Máslo, cukr, vejce a vanilinový cukr utřete dohladka. Pak přisypte mouku s práškem. Polovinu směsi dejte na plech, navrch rozdělte plátky jablek a naneste zbývající těsto. Povrch posypte trochou přírodního cukru. Těsto neuhlazujte.
Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova, aby byl koláč pružný na dotek. Nechte pár minut chladnout, pak ho vyklopte, stáhněte papír a moučník nakrájejte.
Užijte si to
Tenhle koláč báječně chutná nejen se šlehačkou, ale také se zakysanou smetanou nebo s vanilkovou zmrzlinou! Jablečnou vrstvu můžete vylepšit podle chuti – přidejte k ní třeba skořici, vlašské nebo lískové ořechy, nasekané mandle…
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
Komentáře