0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3970 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 307 g
Tuky 253 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přebývá vám v lednici jablko a ve špajzce mandle?? Proměňte je v lahodný koláč s domácím marcipánem!

Suroviny

sušenky 250 g
oříškové
vejce 1 ks
mandle 2 ČL
mleté
jablko 1 ks
nakrájené na plátky
krupicový cukr 2 PL
skořice 1 ČL
mletá
badyán 1 ČL
mletý
Na marcipánovou hmotu
máslo 125 g
změklé
moučkový cukr 80 g
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 40 g
mandle 110 g
mleté
      1. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160° a vložte do ní pečicí plech Dortovou formu o průměru 24 cm a výšce 3 cm vymažte máslem.
      2. Sušenky rozemelte na jemné drobečky, přidejte vejce a mleté mandle a vypracujte hladké těsto. Prsty ho vmáčkněte do formy a na dvacet minut dejte chladit do ledničky.
      3. Formu s těstem položte na rozpálený plech a pečte deset minut. Pak vyjměte, nechejte chladnout a zatím si připravte marcipánovou hmotu.
      4. Pomocí mixéru utřete máslo s cukrem na pěnu. Přidejte po jednom vejce, vmíchejte mouku a mandle. Směs rozetřete na připravené sušenkové těsto, poklaďte plátky jablka a svrchu zasypejte cukrem, skořicí a badyánem.
      5. Pečte 30 až 35 minut, dokud marcipánová hmota neztuhne.
         
        Tip: Pokud se vám těsto začne připalovat, zakryjte okraje alobalem. Nechte vychladnout ve formě, pak nakrájejte na řezy. Podáveje se šlehačkou.

      Apetit magazín

      STORY
      Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

      Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

      Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
      Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
      • Suroviny

      Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

      Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

      Obchod Apetit