Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3970 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 307 g
Tuky 253 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přebývá vám v lednici jablko a ve špajzce mandle?? Proměňte je v lahodný koláč s domácím marcipánem!

Suroviny

sušenky 250 g
oříškové
vejce 1 ks
mandle 2 ČL
mleté
nakrájené na plátky
mletá
badyán 1 ČL
mletý
Na marcipánovou hmotu
máslo 125 g
změklé
vejce 2 ks
mandle 110 g
mleté

Postup

1
Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160° a vložte do ní pečicí plech Dortovou formu o průměru 24 cm a výšce 3 cm vymažte máslem. Sušenky rozemelte na jemné drobečky, přidejte vejce a mleté mandle a vypracujte hladké těsto. Prsty ho vmáčkněte do formy a na dvacet minut dejte chladit do ledničky. Formu s těstem položte na rozpálený plech a pečte deset minut. Pak vyjměte, nechejte chladnout a zatím si připravte marcipánovou hmotu. Pomocí mixéru utřete máslo s cukrem na pěnu. Přidejte po jednom vejce, vmíchejte mouku a mandle. Směs rozetřete na připravené sušenkové těsto, poklaďte plátky jablka a svrchu zasypejte cukrem, skořicí a badyánem. Pečte 30 až 35 minut, dokud marcipánová hmota neztuhne.
Tip: Pokud se vám těsto začne připalovat, zakryjte okraje alobalem. Nechte vychladnout ve formě, pak nakrájejte na řezy. Podáveje se šlehačkou.

Apetit magazín