Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový sendvič
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3628 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 655 g
Tuky 58 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody se hodí do koláčů i do zmrzlin, využít je můžete i do netradičních sendvičů, kterým dodají svěžest a chuť léta.

Suroviny

např. Lučina
jahody 100 g
čerstvé, nakrájené na plátky
na dochucení
bílý

Postup

1

Lučinu, zakysanou smetanu, čtvrtinu jahod a cukr dejte do robotu a rozmixujte na jemný krém – podle potřeby dochuťte cukrem nebo přidejte citronovou šťávu.

 
2

Z chlebů vykrájejte kolečka (pomocí formiček na cukroví nebo skleniček), polovinu z nich namažte jahodovým krémem, ozdobte pokrájenými jahodami a přiklopte zbylými chleby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...