0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánovo-arašídový sendvič podle Elvise

Banánovo-arašídový sendvič podle Elvise

3.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1377 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 180 g
Tuky 55 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Král rokenrolu Elvis Presley si zamiloval tu nejjednodušší kombinaci, kterou může Amerika nabídnout. Jemnou chuť arašídové pomazánky spojil se stejně nenápadnou chutí banánu... a vzniklo něco neuvěřitelně dobrého!

Suroviny

zralý2
toustový chléb 2 plátky
máslo 2 PL
na osmažení toastu

Postup

1

V misce rozmačkejte banán vidličkou. Chleba mírně opečte v toustovači. Jeden z plátků potřete arašídovým máslem, druhý rozmačkaným banánem.

2

Sendvič osmažte na másle – po obou stranách a do zlatohněda.

3

Podávejte teplé, rozkrojené na dva trojúhelníky.

Tip Apetitu:
Hutná, tmavá, sladká, železitá a proklatě zdravá – to může být jen melasa, vedlejší produkt rafinace cukru. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Proc je v Tipu Apetitu zminovana melasa ?

Anonym

jestli jsem to dobre pochopil, lze dle Apetitu melasou nahradit jakoukoli z vyse zminovanych ingredienci... :)))

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.85

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč