0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduchá bramborová polévka se slaninou

Bramborová polévka se slaninou
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Jednoduchá bramborová polévka se slaninou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2207 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 347 g
Tuky 33 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nekonečně chutná: bramborová polévka se slaninou podle původního babiččina receptu je u nás na podzim a v zimě oblíbená každý týden!

Suroviny

brambory 600 g
moučné, varného typu C
mrkev 3 ks
cibule 1 ks
pórek 1 ks
olivový olej 1 ČL
slanina 150 g
na malé kostičky
vývar zeleninový 1 l
majoránka (drhnutá) 2 ČL
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
bobkový list 2 ks
petrželka 3 PL
kudrnka, nasekaná

Postup

1

Brambory a mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Pórek omyjte a nakrájejte na 3 mm silná kolečka.

2

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm slaninu. Slaninu vyjměte a dejte stranou na malý talíř. Do hrnce přidejte cibuli, brambory, mrkev a pórek a vše krátce orestujte na mírném ohni.

3

Zeleninu podlijte zeleninovým vývarem. Přidejte majoránku, sůl, pepř a bobkové listy. Vše přiveďte k varu a přikryté vařte asi 25 minut.

4

Nakonec z polévky vyjměte bobkové listy a polévku před podáváním posypte petrželkou a slaninou.

Související články

Bramborové speciality, které musíte zkusit
  • Tipy a triky

Bramborové speciality, které musíte zkusit

Pusťte je na jeviště, a budou se dít věci! I když tu vystupují už pět set let, nezevšedněly a stále dovedou příjemně překvapovat. Máme pro vás recepty na krajové speciality z brambor, které vás dostanou!...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit