0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opravdu rychlá bramboračka

Opravdu rychlá bramboračka

3.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1235 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 193 g
Tuky 33 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejdřív povařte brambory a houby, zeleninu přidejte až na posledních pár minut, aby zůstala křupavá.

Suroviny

houby 1 hrst
sušené
máslo 2 PL
cibule ½ ks
najemno
mouka pšeničná hladká 2 PL
brambory 3 ks
oploupané, na kostky
kmín ½ ČL
bobkový list 1 ks
vývar kuřecí 1 bal
mrkev 1 ks
1 ks
kořenová petržel
celer 1 plátek
česnek 3 stroužek
drcené
majoránka (drhnutá) 1 hrst
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Houby propláchněte, dejte do kastrůlku, zalijte vodou a přiveďte k varu. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a opékejte ji asi 5 minut doměkka. Pak zaprašte moukou a míchejte, až mouka zezlátne.

2

Vlijte litr vody, chcete-li, přidejte i vývar z vaničky, kmín, bobkový list, nakrájené brambory a přilijte houby i s vodou, ve které se vařily (pokud se při vaření hub vytvoří pěna, seberte ji). Přiveďte k varu a vařte 15 minut.

3

Mezitím nakrájejte na kostičky mrkev, petržel a celer. Vhoďte do polévky a vařte ještě 5–7 minut. Pak do bramboračky prolisujte česnek, vsypte majoránku, stáhněte z ohně a přidejte nasekanou petrželku. Podle potřeby dosolte a opepřete. Nejlíp polévka chutná druhý den, když se rozleží.

NĚCO NAVÍC Pokud máte rádi husté polévky, můžete z bramboračky odebrat naběračku brambor a zeleniny, stranou promixovat dohladka a směs pak vlít zpátky do polévky. Před koncem varu lze polévku zahustit i 1 prošlehaným vejcem nebo hrstí krupice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Roman Hybeš

To je nejlepší bramboračka jakou jsem jedl!! Ještě jsem přidal špetku muškátového oříšku a asi dcl smetany. Doporučuji kmín drcený.

Apetit magazín

Jak vařit s červeným vínem?
  • Tipy a triky

Jak vařit s červeným vínem?

Červené se podává v pokojové teplotě, postupně rozvine svou chuť a cítit z něj můžeme vedle lesních plodů, kávy třeba i tabák. Pro opravdovou smyslovou harmonii zkuste červené víno přidat k hlavnímu chodu rovnou při vaření. Poradíme vám,...
Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?
  • Zajímavosti

Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?

Zemské perly. Tak se přezdívá houbám, jejichž nezaměnitelné chuti propadli gurmáni po celém světě. Nejvzácnější lanýže se podobně jako obrazy draží v aukční síni za astronomické částky. Jak se lanýže hledají a kolik stojí nejdražší lanýž na...
Který italský sýr se hodí na co?
  • Tipy a triky

Který italský sýr se hodí na co?

Itálie je gastronomickým rájem – těstoviny, víno, pizza, gelato, káva, plody moře, sicilské pomeranče, parmská šunka… Na co si vzpomenete, to tam mají a ve vynikající kvalitě. My se v článku zaměříme na italské sýry a pod ním najdete kvíz,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč