0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opravdu rychlá bramboračka

Opravdu rychlá bramboračka

3.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1235 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 193 g
Tuky 33 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejdřív povařte brambory a houby, zeleninu přidejte až na posledních pár minut, aby zůstala křupavá.

Suroviny

houby 1 hrst
sušené
máslo 2 PL
cibule 0.5 ks
najemno
mouka pšeničná hladká 2 PL
brambory 3 ks
oploupané, na kostky
kmín 0.5 ČL
bobkový list 1 ks
vývar kuřecí 1 bal
mrkev 1 ks
1 ks
kořenová petržel
celer 1 plátek
česnek 3 stroužek
drcené
majoránka (drhnutá) 1 hrst
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Houby propláchněte, dejte do kastrůlku, zalijte vodou a přiveďte k varu. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a opékejte ji asi 5 minut doměkka. Pak zaprašte moukou a míchejte, až mouka zezlátne.

2

Vlijte litr vody, chcete-li, přidejte i vývar z vaničky, kmín, bobkový list, nakrájené brambory a přilijte houby i s vodou, ve které se vařily (pokud se při vaření hub vytvoří pěna, seberte ji). Přiveďte k varu a vařte 15 minut.

3

Mezitím nakrájejte na kostičky mrkev, petržel a celer. Vhoďte do polévky a vařte ještě 5–7 minut. Pak do bramboračky prolisujte česnek, vsypte majoránku, stáhněte z ohně a přidejte nasekanou petrželku. Podle potřeby dosolte a opepřete. Nejlíp polévka chutná druhý den, když se rozleží.

NĚCO NAVÍC Pokud máte rádi husté polévky, můžete z bramboračky odebrat naběračku brambor a zeleniny, stranou promixovat dohladka a směs pak vlít zpátky do polévky. Před koncem varu lze polévku zahustit i 1 prošlehaným vejcem nebo hrstí krupice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Roman Hybeš

To je nejlepší bramboračka jakou jsem jedl!! Ještě jsem přidal špetku muškátového oříšku a asi dcl smetany. Doporučuji kmín drcený.

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit