0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poctivá bramboračka s houbami

Poctivá bramboračka s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Poctivá bramboračka s houbami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 89
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1298 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 157 g
Tuky 55 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!

Suroviny

houby 2 hrsti
sušené
máslo 50 g
mouka 50 g
bujon 1 kostka
brambory 4 ks
na kostky
mrkev 2 ks
jedna na kolečka, jedna celá
celer 1 ks
oloupaný a přepůlený
cibule 1 ks
oloupaná
petržel 1 ks
menší, oloupaná, nakrájená na kolečka nebo malé kousky
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
podle chutí
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
nemusí být

Postup

1

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte.

2

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody.

3

Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.

4

Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev.

5

Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Vážené kuchařky,také je možné ,místo mouky, část zeleniny rozmixovat a co je hlavní nastrouhat brambor /syrový/ uplně nakonec a provařit.Bramboračka má krásnou skelnou barvu a lehkou chuŤ.dobrou chuŤ.

Anonym

tak jsem náhodou narazila na recept a udělala podle něj bramboračku a byla nepřekonateně dobrá DOPORUČUJI.... všem

Anonym

tahle vynikající polévka je v naší kuchyni nejoblíbenější, jí ji dokonce i syn který jinak houby nejí a dokonce si pokaždé přidává..Vyzkoušejte a budete jen chválit ...

Anonym

vařila jsem tuto bramboračku také poprvé a na to, že ani já polévky moc nemusím, jsem snědla skoro celý hrnec! je opravdo jednoduchá a výborná!

Anonym

Vařila jsem bramboračku poprvé a musím říct, že tahle je opravdu jako od maminky... skvělý recept, díky za něj!

Anonym

Zkousela sem varit bramboracku poprve a podle tohoto receptu se mi opravdu povedla, ani sem necekala ze bude tak vyborna. Takze doporucuji, i nezkusenym kucharkam :-)

Anonym

Dobrý recept, zajímavé zjemnění polévky vyjíčkem. Moc chutná večeře !

Anonym

Uzasna bramboracka! Povedla se skvele, na druhy den byla jeste lepsi!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit