Šťavnaté jehněčí v doprovodu lehké a svěží hráškové přílohy. Dobrou chuť!
Suroviny
4
ks
steaky z jehněčí kýty nebo čtyři vepřové kotlety, bez kosti
hrášek
300
g
mražený nebo čerstvý vyloupaný nebo celé lusky cukrového hrachu
olivový olej
3
PL
citronová kůra
z jednoho citronu
sýr feta
100
g
rozdrobený
máta
hrst
čerstvé, nahrubo nasekané
jarní cibulka
2
ks
na jemná kolečka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
citronová šťáva
z jednoho citronu
Maso osolte a opepřete, opečte na grilu nebo grilovací pánvi tři až čtyři minuty z každé strany; v každém případě tak, aby bylo propečené. Mezitím dvě minuty povařte hrášek v hrnci horké vody. Pokud použijete čerstvý hrášek, vařit ho nemusíte; lusky povařte v páře. Slijte, ještě horký hrášek vsypte do mísy, smíchejte s olejem, citronovou šťávou i kůrou. Pak vmíchejte sýr, mátu a cibulky. Podávejte k opečenému masu.
NĚCO NAVÍC: Aby bylo vepřové maso šťavnaté, naložte ho alespoň na dvacet minut před pečením do oleje. Pak nechte okapat, osolte a opepřete.