Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí na grilu s hráškem a fetou

Jehněčí na grilu s hráškem a fetou

4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 965 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 53 g
Tuky 62 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Šťavnaté jehněčí v doprovodu lehké a svěží hráškové přílohy. Dobrou chuť!

Suroviny

4 ks
steaky z jehněčí kýty nebo čtyři vepřové kotlety, bez kosti
hrášek 300 g
mražený nebo čerstvý vyloupaný nebo celé lusky cukrového hrachu
olivový olej 3 PL
z jednoho citronu
rozdrobený
máta hrst
čerstvé, nahrubo nasekané
jarní cibulka 2 ks
na jemná kolečka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
z jednoho citronu

Postup

1

Maso osolte a opepřete, opečte na grilu nebo grilovací pánvi tři až čtyři minuty z každé strany; v každém případě tak, aby bylo propečené. Mezitím dvě minuty povařte hrášek v hrnci horké vody. Pokud použijete čerstvý hrášek, vařit ho nemusíte; lusky povařte v páře. Slijte, ještě horký hrášek vsypte do mísy, smíchejte s olejem, citronovou šťávou i kůrou. Pak vmíchejte sýr, mátu a cibulky. Podávejte k opečenému masu.

NŇCO NAVíC: Aby bylo vepřové maso šťavnaté, naložte ho alespoň na dvacet minut před pečením do oleje. Pak nechte okapat, osolte a opepřete.


Apetit magazín