0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí na grilu s hráškem a fetou

Jehněčí na grilu s hráškem a fetou

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 965 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 53 g
Tuky 62 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Šťavnaté jehněčí v doprovodu lehké a svěží hráškové přílohy. Dobrou chuť!

Suroviny

4 ks
steaky z jehněčí kýty nebo čtyři vepřové kotlety, bez kosti
hrášek 300 g
mražený nebo čerstvý vyloupaný nebo celé lusky cukrového hrachu
olivový olej 3 PL
citronová kůra
z jednoho citronu
rozdrobený
máta hrst
čerstvé, nahrubo nasekané
jarní cibulka 2 ks
na jemná kolečka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
citronová šťáva
z jednoho citronu

Maso osolte a opepřete, opečte na grilu nebo grilovací pánvi tři až čtyři minuty z každé strany; v každém případě tak, aby bylo propečené. Mezitím dvě minuty povařte hrášek v hrnci horké vody. Pokud použijete čerstvý hrášek, vařit ho nemusíte; lusky povařte v páře. Slijte, ještě horký hrášek vsypte do mísy, smíchejte s olejem, citronovou šťávou i kůrou. Pak vmíchejte sýr, mátu a cibulky. Podávejte k opečenému masu.

NĚCO NAVÍC: Aby bylo vepřové maso šťavnaté, naložte ho alespoň na dvacet minut před pečením do oleje. Pak nechte okapat, osolte a opepřete.


Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč