0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 108 g
Tuky 68 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pálivá záležitost. Jehněčí maso skvěle doplní chilli a mladý špenát. 

Suroviny

chilli paprička 2 ks
zelené, např. jalapeño
olivový olej panenský
na potření
jehněčí maso 400 g
mleté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hamburgerová bulka 4 ks
podélně přepůlená
okurková rájta viz odkaz studené omáčky k burgeru
jalapeño dip viz odkaz 3x rychlý dip k burgeru
baby špenát

1 Na grilovací pánvi nebo na grilu opečte chilli papričky potřené olejem. Občas je obracejte a pečte je asi 20 minut, až se na nich začnou tvořit černé puchýřky. Dejte je do mísy a vzduchotěsně zakryjte víkem nebo potravinovou fólií. Nechte je pár minut stát a pak je oloupejte, podélně přepulte a zbavte stopky i semen.

2 V míse promíchejte mleté maso, sůl a pepř. Ze směsi zformujte čtyři ploché burgery. Potřete je olejem a grilujte 2–3 minuty po každé straně dozlatova.

3 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený pečicím papírem a opékejte pod grilem v troubě asi minutu dozlatova.

4 Potřete půlky housek okurkovou rájtou a jalapeño dipem a navršte na spodní díly jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit