Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 108 g
Tuky 68 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pálivá záležitost. Jehněčí maso skvěle doplní chilli a mladý špenát. 

Suroviny

zelené, např. jalapeño
olivový olej panenský
na potření
mleté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
podélně přepůlená
okurková rájta viz odkaz studené omáčky k burgeru
jalapeño dip viz odkaz 3x rychlý dip k burgeru

Postup

1

Na grilovací pánvi nebo na grilu opečte chilli papričky potřené olejem. Občas je obracejte a pečte je asi 20 minut, až se na nich začnou tvořit černé puchýřky. Dejte je do mísy a vzduchotěsně zakryjte víkem nebo potravinovou fólií. Nechte je pár minut stát a pak je oloupejte, podélně přepulte a zbavte stopky i semen.

2

V míse promíchejte mleté maso, sůl a pepř. Ze směsi zformujte čtyři ploché burgery. Potřete je olejem a grilujte 2–3 minuty po každé straně dozlatova.

3

Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený pečicím papírem a opékejte pod grilem v troubě asi minutu dozlatova.

4

Potřete půlky housek okurkovou rájtou a jalapeño dipem a navršte na spodní díly jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.

[[nid:2366]]

[[nid:2415]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...