Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 108 g
Tuky 68 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pálivá záležitost. Jehněčí maso skvěle doplní chilli a mladý špenát. 

Suroviny

chilli paprička 2 ks
zelené, např. jalapeño
olivový olej panenský
na potření
jehněčí maso 400 g
mleté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hamburgerová bulka 4 ks
podélně přepůlená
okurková rájta viz odkaz studené omáčky k burgeru
jalapeño dip viz odkaz 3x rychlý dip k burgeru
baby špenát

1 Na grilovací pánvi nebo na grilu opečte chilli papričky potřené olejem. Občas je obracejte a pečte je asi 20 minut, až se na nich začnou tvořit černé puchýřky. Dejte je do mísy a vzduchotěsně zakryjte víkem nebo potravinovou fólií. Nechte je pár minut stát a pak je oloupejte, podélně přepulte a zbavte stopky i semen.

2 V míse promíchejte mleté maso, sůl a pepř. Ze směsi zformujte čtyři ploché burgery. Potřete je olejem a grilujte 2–3 minuty po každé straně dozlatova.

3 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený pečicím papírem a opékejte pod grilem v troubě asi minutu dozlatova.

4 Potřete půlky housek okurkovou rájtou a jalapeño dipem a navršte na spodní díly jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.

Studené omáčky k burgeru

Studené omáčky k burgeru

Více

3x rychlý dip k burgeru

3x rychlý dip k burgeru

Více

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit