Tohle jehněčí chutná nejlépe rovnou z hrnce! Jednoduše ho proto postavte doprostřed stolu a nechte, ať si každý nabírá sám. Podávejte s lehkým salátem.
Postup
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky a ty rozprostřete na dno kastrolu (nejlépe těžkého litinového).
Přidejte cibuli, oregano, celou i mletou skořici a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte odklopené tři čtvrtě hodiny. Čas od času promíchejte.
Navrch pečeného jehněčího dejte rajčata, přilijte vývar a pečlivě přiklopte. Vraťte do trouby a pečte hodinu a půl, dokud není maso krásně měkké.
Vyndejte skořicové svitky a do hrnce vsypte těstovinovou rýži. Přiklopte a pečte dalších dvacet minut, aby rýže změkla. Vytáhněte z trouby, nechte pět minut odpočinout.
Před servírováním posypte hoblinami parmazánu. Podávejte se salátem z jednoho římského salátu, červené cibulky pokrájené na tenká kolečka, poloviny okurky, hrsti oliv a kaparů, zastříknutým červeným vinným octem, olivovým olejem a posypaným sýrem feta.