Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řecké jehněčí s rýží

Řecké jehněčí s rýží

4.6/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4219 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 407 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jehněčí chutná nejlépe rovnou z hrnce! Jednoduše ho proto postavte doprostřed stolu a nechte, ať si každý nabírá sám. Podávejte s lehkým salátem.

Suroviny

vykoštěné
na kolečka
oregano 1 PL
nasekané
skořice 2 svitky
přelomené
skořice ½ ČL
mletá
olivový olej 2 PL
rajče 400 g
nakládaná ve vlastní šťávě, nasekaná
vývar zeleninový 1 200 ml
rýže 400 g
těstovinová
hobliny, k servírování

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky a ty rozprostřete na dno kastrolu (nejlépe těžkého litinového).

2

Přidejte cibuli, oregano, celou i mletou skořici a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte odklopené tři čtvrtě hodiny. Čas od času promíchejte.

3

Navrch pečeného jehněčího dejte rajčata, přilijte vývar a pečlivě přiklopte. Vraťte do trouby a pečte hodinu a půl, dokud není maso krásně měkké.

4

Vyndejte skořicové svitky a do hrnce vsypte těstovinovou rýži. Přiklopte a pečte dalších dvacet minut, aby rýže změkla. Vytáhněte z trouby, nechte pět minut odpočinout.

5

Před servírováním posypte hoblinami parmazánu. Podávejte se salátem z jednoho římského salátu, červené cibulky pokrájené na tenká kolečka, poloviny okurky, hrsti oliv a kaparů, zastříknutým červeným vinným octem, olivovým olejem a posypaným sýrem feta.

Související články

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč