0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řecké jehněčí s rýží

Řecké jehněčí s rýží

3.7 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4219 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 407 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tohle jehněčí chutná nejlépe rovnou z hrnce! Jednoduše ho proto postavte doprostřed stolu a nechte, ať si každý nabírá sám. Podávejte s lehkým salátem.

Suroviny

jehněčí maso 1 kg
vykoštěné
cibule 2 ks
na kolečka
oregano 1 PL
nasekané
skořice 2 svitky
přelomené
skořice 0.5 ČL
mletá
olivový olej 2 PL
rajče 400 g
nakládaná ve vlastní šťávě, nasekaná
vývar zeleninový 1200 ml
rýže 400 g
těstovinová
parmazán
hobliny, k servírování
1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky a ty rozprostřete na dno kastrolu (nejlépe těžkého litinového). Přidejte cibuli, oregano, celou i mletou skořici a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte odklopené tři čtvrtě hodiny. Čas od času promíchejte.

2 Navrch pečeného jehněčího dejte rajčata, přilijte vývar a pečlivě přiklopte. Vraťte do trouby a pečte hodinu a půl, dokud není maso krásně měkké.
3 Vyndejte skořicové svitky a do hrnce vsypte těstovinovou rýži. Přiklopte a pečte dalších dvacet minut, aby rýže změkla. Vytáhněte z trouby, nechte pět minut odpočinout. Před servírováním posypte hoblinami parmazánu. Podávejte se salátem z jednoho římského salátu, červené cibulky pokrájené na tenká kolečka, poloviny okurky, hrsti oliv a kaparů, zastříknutým červeným vinným octem, olivovým olejem a posypaným sýrem feta.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit