Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí na česneku a mátě

Jehněčí na česneku a mátě

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 304 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 5 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V květnu nabídka jehněčího masa vrcholí! Nejlíp chutná, když je uvnitř ještě trochu růžové – maso na grilu proto hlídejte ostřížím zrakem.

Suroviny

steaky
salát
zelené listy - políček, špenát
Na marinádu
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
balzamikový ocet 1 PL
máta 20 g
sůl
pepř
na dochucení

Postup

1

Olej důkladně prošlehejte s octem a nasekanými mátovými listy, přidejte nasekaný česnek a dochuťte solí a pepřem. Část marinády vlijte do misky (ne do kovové!), vložte steaky a přelijte zbývající marinádou. Přikryjte a marinujte nejméně deset minut, lépe však hodinu.

2

Vyjměte steaky z marinády a položte je na rozehřátý gril; z každé strany grilujte tři až čtyři minuty. Podávejte s chlebem pita, rajčaty a případně se zelenými lístky. Výtečnou přílohou jsou také tzatziki.

V troubě  Pokud se rozhodnete jehněčí steaky grilovat v troubě, počítejte se čtyřmi až pěti minutami na každou stranu masa.

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...