V květnu nabídka jehněčího masa vrcholí! Nejlíp chutná, když je uvnitř ještě trochu růžové – maso na grilu proto hlídejte ostřížím zrakem.
Suroviny
4
ks
steak z jehněčí kýty
pita
pokrájená
zelené lístky políček, listový špenát atd., k podávání
Na marinádu
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužky
jemně nasekaný
balzamikový ocet
1
PL
máta
20
g
čerstvá, pouze lístky, jemně nasekané
sůl
pepř
na dochucení
1. Olej důkladně prošlehejte s octem a nasekanými mátovými listy, přidejte česnek a dochuťte solí a pepřem. Část marinády vlijte do misky (ne do kovové!), vložte steaky a přelijte zbývající marinádou. Přikryjte a marinujte nejméně deset minut, lépe však hodinu.
2. Vyjměte steaky a položte je na rozehřátý gril; z každé strany grilujte tři až čtyři minuty. Podávejte s chlebem pita, rajčaty a případně se zelenými lístky. Výtečnou přílohou je také tzatziki.
V troubě Pokud se rozhodnete jehněčí steaky grilovat v troubě, počítejte se čtyřmi až pěti minutami na každou stranu masa.
2. Vyjměte steaky a položte je na rozehřátý gril; z každé strany grilujte tři až čtyři minuty. Podávejte s chlebem pita, rajčaty a případně se zelenými lístky. Výtečnou přílohou je také tzatziki.
V troubě Pokud se rozhodnete jehněčí steaky grilovat v troubě, počítejte se čtyřmi až pěti minutami na každou stranu masa.