0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí na česneku a mátě

Jehněčí na česneku a mátě

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 304 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 5 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
V květnu nabídka jehněčího masa vrcholí! Nejlíp chutná, když je uvnitř ještě trochu růžové – maso na grilu proto hlídejte ostřížím zrakem.

Suroviny

4 ks
steak z jehněčí kýty
pita
pokrájená
zelené lístky políček, listový špenát atd., k podávání
Na marinádu
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
balzamikový ocet 1 PL
máta 20 g
čerstvá, pouze lístky, jemně nasekané
sůl
pepř
na dochucení
1.  Olej důkladně prošlehejte s octem a nasekanými mátovými listy, přidejte česnek a dochuťte solí a pepřem. Část marinády vlijte do misky (ne do kovové!), vložte steaky a přelijte zbývající marinádou. Přikryjte a marinujte nejméně deset minut, lépe však hodinu.

2.  Vyjměte steaky a položte je na rozehřátý gril; z každé strany grilujte tři až čtyři minuty. Podávejte s chlebem pita, rajčaty a případně se zelenými lístky. Výtečnou přílohou je také tzatziki.

V troubě  Pokud se rozhodnete jehněčí steaky grilovat v troubě, počítejte se čtyřmi až pěti minutami na každou stranu masa.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč