V květnu nabídka jehněčího masa vrcholí! Nejlíp chutná, když je uvnitř ještě trochu růžové – maso na grilu proto hlídejte ostřížím zrakem.
Suroviny
jehněčí kýta
4
ks
steaky
salát
zelené listy - políček, špenát
Na marinádu
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužky
balzamikový ocet
1
PL
máta
20
g
sůl
pepř
na dochucení
Postup
1
Olej důkladně prošlehejte s octem a nasekanými mátovými listy, přidejte nasekaný česnek a dochuťte solí a pepřem. Část marinády vlijte do misky (ne do kovové!), vložte steaky a přelijte zbývající marinádou. Přikryjte a marinujte nejméně deset minut, lépe však hodinu.
2
Vyjměte steaky z marinády a položte je na rozehřátý gril; z každé strany grilujte tři až čtyři minuty. Podávejte s chlebem pita, rajčaty a případně se zelenými lístky. Výtečnou přílohou jsou také tzatziki.
V troubě Pokud se rozhodnete jehněčí steaky grilovat v troubě, počítejte se čtyřmi až pěti minutami na každou stranu masa.