0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné jehněčí po marocku

Kořeněné jehněčí po marocku
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Kořeněné jehněčí po marocku

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1409 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 3 g
Tuky 126 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!

Suroviny

jehněčí kotlety 4 ks
harissa 4 ČL
ostrá, pálivá pasta
olivový olej 1 PL
koriandr čerstvý hrst
čerstvého, nemusí být
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý

1 Naložte kotlety: harissu rozšlehejte s olejem, vložte do ní maso a čtvrt hodiny ho marinujte.

2 Rozpalte gril, kotlety osolte a opepřete. Dejte je na mřížku na plechu či pekáči a grilujte z každé strany asi čtyři minuty. Nechte minutku odpočinout a podávejte, případně posypané koriandrovými lístky. Skvělou přílohou je rýže nebo kuskus.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.31

Anonym

kvalitní recept na Harissa zde: http://www.kuchyne.cz/recepty/marocka-harissa-248.aspx Nekupujme chemii a udržujme čerstvý trend ;)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč