Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené jehněčí s šalotkami a cibulkou

Dušené jehněčí s šalotkami a cibulkou

3.4/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2789 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 223 g
Tuky 141 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná chuť a jednoduchá příprava vás okouzlí. Místo jehněčího klidně použijte telecí nebo hovězí maso.

Suroviny

olivový olej 4 PL
strouhanka 3 PL
bez kosti
jarní cibulka 1 svazek
s natí
česnek 2 stroužky
tymián 2 snítky
vývar zeleninový 100 ml
z kostky
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte je se dvěma lžícemi oleje, obalte v lehce osolené strouhance, rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi tři čtvrtě hodiny.

2 Maso očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotky a cibulky oloupejte; šalotky nakrájejte na čtvrtky, cibulky přepulte.

3 Česnek oloupejte a nasekejte najemno. V pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibulky a česnek, pak přihoďte maso a opečte ho. Přidejte tymián, osolte, opepřete, vlijte víno a vývar a nechte 40 minut zakryté zlehka bublat. Podávejte s pečenými bramborami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč