Lahodná chuť a jednoduchá příprava vás okouzlí. Místo jehněčího klidně použijte telecí nebo hovězí maso.
Suroviny
brambory
600
g
olivový olej
4
PL
strouhanka
3
PL
jehněčí plec
500
g
bez kosti
šalotka
6
ks
jarní cibulka
1
svazek
s natí
česnek
2
stroužky
tymián
2
snítky
vývar zeleninový
100
ml
z kostky
víno bílé
100
ml
sůl
pepř
čerstvě drcený
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte je se dvěma lžícemi oleje, obalte v lehce osolené strouhance, rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi tři čtvrtě hodiny.
2
Maso očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotky a cibulky oloupejte; šalotky nakrájejte na čtvrtky, cibulky přepulte.
3
Česnek oloupejte a nasekejte najemno. V pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibulky a česnek, pak přihoďte maso a opečte ho. Přidejte tymián, osolte, opepřete, vlijte víno a vývar a nechte 40 minut zakryté zlehka bublat. Podávejte s pečenými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na září(4 recepty )