Lahodná chuť a jednoduchá příprava vás okouzlí. Místo jehněčího klidně použijte telecí nebo hovězí maso.
1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte je se dvěma lžícemi oleje, obalte v lehce osolené strouhance, rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi tři čtvrtě hodiny.
2 Maso očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotky a cibulky oloupejte; šalotky nakrájejte na čtvrtky, cibulky přepulte.
3 Česnek oloupejte a nasekejte najemno. V pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibulky a česnek, pak přihoďte maso a opečte ho. Přidejte tymián, osolte, opepřete, vlijte víno a vývar a nechte 40 minut zakryté zlehka bublat. Podávejte s pečenými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na září(4 recepty)