Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí pečené na česneku a oreganu
Jehněčí pečené na česneku a oreganu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí pečené na česneku a oreganu

3.1/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4157 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 235 g
Tuky 224 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložte jehněčí do marinády s oreganem, česnekem a citronovou kůrou. Ideální pokrm na nedělní oběd. 

Suroviny

oregano 1 PL
sušené
palice
jemně nastrouhaná
olivový olej 125 ml
+ 2 PL navíc
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
nové, omyté
na dílky

Postup

1

Oregano, česnek, citronovou kůru a citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř promíchejte v míse; část marinády vetřete do masa. Jehněčí pak stáhněte kuchyňským provázkem, aby se propékalo rovnoměrně. Vložte ho do pekáče vyloženého papírem na pečení, navrch dejte zbytek marinády, přiklopte a dejte aspoň na dvě hodiny (ale klidně i přes noc) marinovat do chladu.

2

Troubu nastavte na 180 °C. Než se správně zahřeje, rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem a zprudka na ní ze všech stran opečte jehněčí – maso se zatáhne a veškerá šťáva zůstane uvnitř.

3

Pak maso vraťte zpátky do pekáčku, přidejte brambory, citronové dílky a 2 lžíce olivového oleje. Pečte hodinu až hodinu a půl; pokud máte radši hodně propečené maso, nechte ho v troubě déle.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín