Naložte jehněčí do marinády s oreganem, česnekem a citronovou kůrou. Ideální pokrm na nedělní oběd.
Suroviny
Postup
Oregano, česnek, citronovou kůru a citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř promíchejte v míse; část marinády vetřete do masa. Jehněčí pak stáhněte kuchyňským provázkem, aby se propékalo rovnoměrně. Vložte ho do pekáče vyloženého papírem na pečení, navrch dejte zbytek marinády, přiklopte a dejte aspoň na dvě hodiny (ale klidně i přes noc) marinovat do chladu.
Troubu nastavte na 180 °C. Než se správně zahřeje, rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem a zprudka na ní ze všech stran opečte jehněčí – maso se zatáhne a veškerá šťáva zůstane uvnitř.
Pak maso vraťte zpátky do pekáčku, přidejte brambory, citronové dílky a 2 lžíce olivového oleje. Pečte hodinu až hodinu a půl; pokud máte radši hodně propečené maso, nechte ho v troubě déle.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Řecké menu: 6 receptů jako od řeckých bohů(6 receptů )