0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí pečené na česneku a oreganu

Jehněčí pečené na česneku a oreganu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí pečené na česneku a oreganu

3.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4157 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 235 g
Tuky 224 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložte jehněčí do marinády s oreganem, česnekem a citronovou kůrou. Ideální pokrm na nedělní oběd. 

Suroviny

oregano 1 PL
sušené
česnek 1 ks
palice
citronová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná
citronová štáva 80 ml
olivový olej 125 ml
+ 2 PL navíc
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
jehněčí kýta 1.2 kg
brambory 1 kg
nové, omyté
citron 1 ks
na dílky

1 Oregano, česnek, citronovou kůru a citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř promíchejte v míse; část marinády vetřete do masa. Jehněčí pak stáhněte kuchyňským provázkem, aby se propékalo rovnoměrně. Vložte ho do pekáče vyloženého papírem na pečení, navrch dejte zbytek marinády, přiklopte a dejte aspoň na dvě hodiny (ale klidně i přes noc) marinovat do chladu.

2 Troubu nastavte na 180 °C. Než se správně zahřeje, rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem a zprudka na ní ze všech stran opečte jehněčí – maso se zatáhne a veškerá šťáva zůstane uvnitř.

3 Pak maso vraťte zpátky do pekáčku, přidejte brambory, citronové dílky a 2 lžíce olivového oleje. Pečte hodinu až hodinu a půl; pokud máte radši hodně propečené maso, nechte ho v troubě déle.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit