Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3694 kcal
Bílkoviny 409 g
Sacharidy 2 g
Tuky 222 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ančovičky dodají masu pikantnost, kterou ještě zdůrazní vůně pomerančů a rozmarýnu. Pomeranče klidně přidejte i do omáčky. Podávejte s brokolicí, zeleninovou směsí nebo s rýží s piniovými oříšky.

Suroviny

jehněčí kýta 2 kg
ančovičky (konzerva) 1
slijte, olej nechte stranou a nakrájejte na poloviny
rozmarýn 1 svazek
několik natrhaných lístků
sušená pomerančová kůra
hrubě nastrouhaná ze dvou pomerančů
olivový olej 2 PL
lze nahradit ze slitým olejem z ančoviček
pepř
na dochucení
1. Kýtu ostrým nožem dvanáctkrát křížem nakrojte. Do zářezů vtlačte ančovičky a lístky rozmarýnu. Pomerančovou kůru smíchejte s olejem a směsí potřete kýtu. Opepřete, zakryjte a dejte na hodinu do chladu, aby se rozvinuly vůně.

2. Vložte maso do pekáče a troubu předehřejte na 180/160 °C. Pokud chcete středně propečené maso, pečte nezakryté pětadvacet minut na každých 450 g váhy. Občas podlijte.

3. Vyjměte z trouby, zakryjte fólií a před podáváním nechte pečeni patnáct až dvacet minut odpočinout na teplém místě.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit