Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3694 kcal
Bílkoviny 409 g
Cukr 2 g
Tuky 222 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Ančovičky dodají masu pikantnost, kterou ještě zdůrazní vůně pomerančů a rozmarýnu. Pomeranče klidně přidejte i do omáčky. Podávejte s brokolicí, zeleninovou směsí nebo s rýží s piniovými oříšky.

Suroviny

jehněčí kýta 2 kg
ančovičky (konzerva) 1
slijte, olej nechte stranou a nakrájejte na poloviny
rozmarýn 1 svazek
několik natrhaných lístků
sušená pomerančová kůra
hrubě nastrouhaná ze dvou pomerančů
olivový olej 2 PL
lze nahradit ze slitým olejem z ančoviček
pepř
na dochucení
1. Kýtu ostrým nožem dvanáctkrát křížem nakrojte. Do zářezů vtlačte ančovičky a lístky rozmarýnu. Pomerančovou kůru smíchejte s olejem a směsí potřete kýtu. Opepřete, zakryjte a dejte na hodinu do chladu, aby se rozvinuly vůně.

2. Vložte maso do pekáče a troubu předehřejte na 180/160 °C. Pokud chcete středně propečené maso, pečte nezakryté pětadvacet minut na každých 450 g váhy. Občas podlijte.

3. Vyjměte z trouby, zakryjte fólií a před podáváním nechte pečeni patnáct až dvacet minut odpočinout na teplém místě.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit