Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3681 kcal
Bílkoviny 409 g
Sacharidy 0 g
Tuky 221 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ančovičky dodají masu pikantnost, kterou ještě zdůrazní vůně pomerančů a rozmarýnu. Pomeranče klidně přidejte i do omáčky. Podávejte s brokolicí, zeleninovou směsí nebo s rýží s piniovými oříšky.

Suroviny

ančovičky (konzerva) 1
rozmarýn
lístky
ze 2 pomerančů
olivový olej 2 PL
pepř
na dochucení

Postup

1

Kýtu ostrým nožem dvanáctkrát křížem nakrojte. Do zářezů vtlačte ančovičky a lístky rozmarýnu. Pomerančovou kůru smíchejte s olejem a směsí potřete kýtu. Opepřete, zakryjte a dejte na hodinu do chladu, aby se rozvinuly vůně.

2

Vložte maso do pekáče a troubu předehřejte na 180/160 °C. Pokud chcete středně propečené maso, pečte nezakryté pětadvacet minut na každých 450 g váhy. Občas podlijte.

3

Vyjměte z trouby, zakryjte fólií a před podáváním nechte pečeni patnáct až dvacet minut odpočinout na teplém místě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:41
Recept se nachází v č.9/05, str.27

Apetit magazín