Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Bazalkovo-mátové pesto uchvátilo úplně všechny v redakci – mátu rozhodně nevynechte! 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí
PT1H45M
Pečení 1:45
Maso

Ingredience

    • 2kg jehněčí kýty s kostí
    • směs bylinek k podávání (bobkový list, tymián, rozmarýn, oregano)
    • klínky citronu k podávání
    • bylinky na ozdobení

    NA PESTO

    • 1 malý stroužek česneku, nahrubo
    • malý svazek bazalky, lístky otrhané
    • malý svazek máty, lístky otrhané
    • 25g piniových oříšků + na ozdobení
    • 25g strouhaného parmazánu
    • 125ml panenského olivového oleje
    • šťáva z 1/2 citronu 

Příprava jídla

1 Přísady na pesto kromě oleje a citronové šťávy rozmixujte. Osolte a za chodu přilévejte olivový olej, až vznikne pasta. Dejte do misky a promíchejte s citronovou šťávou. Odložte.

2 Troubu předehřejte na 190°C. Jehněčí kýtu nařezejte šikmo do mřížky – mělké zářezy veďte asi 3cm od sebe. Kýtu dejte do pekáče, osolte ji a vmasírujte do ní polovinu připraveného pesta. Zbytek pesta zakryjte potravinovou fólií a dejte do chladničky.

3 Pečte kýtu zhruba 1 hodinu a 45 minut, nejprve zakrytou, na posledních 30 minut odkryjte. Dávejte pozor, aby se maso nevysušovalo – pokud se šťáva na dně pekáče vypeče, potřete kýtu ještě trochou pesta, případně podlijte troškou vody.

4 Vyjměte z trouby, maso vyndejte z pekáče a zabalte do alobalu. Nechte 30–40 minut odpočívat, potom ho nakrájejte na plátky a podávejte ozdobené klínky citronu a oblíbenými bylinkami, přelité zbylým pestem a posypané piniemi. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drink gin & celer

Fazolovo-tuňákový hummus

Špenátová polévka s quinoou

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Grilovaný losos se sauce verte

Karamelový cheesecake s banány

Zelené velikonoční menu

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář