Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku

Hřebínek (neboli kotletky v celku) jsme nejprve upekli a teprve potom obalili v bylinkách. Jehněčí má zkrátka zelenou!

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Maso Francouzská

Ingredience

    • 2 jehněčí kotletky v celku (à 650 g), viz Něco navíc
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • hrst nahrubo nasekané pažitky
    • hrst nahrubo nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 lžíce nahrubo nasekané máty
    • bageta a lehký salát k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na sporáku rozpalte těžký litinový kastrol vhodný do trouby, až se z něj začne kouřit. Jehněčí kotletky osolte a opepřete. Do kastrolu vlijte olej a opečte na něm maso ze všech stran dohněda včetně konců – trvá to asi 2 minuty.

2 Přesuňte kastrol do trouby (hřebínky by měly být otočené masitou částí nahoru) a pečte 13–15 minut pro střední propečení. Potom maso přemístěte na prkénko a nechte ho 7–8 minut odpočinout. Odpočinuté maso potřete hořčicí.

3 Nasekané bylinky promíchejte na talíři a maso v nich obalte. Bylinkovou směs zlehka přitlačte k masu dlaněmi.

4 Krájejte plátky mezi žebry a podávejte pokapané šťávou z pánve a s lehkým salátem a křupavou bagetou.

NĚCO NAVÍC

Kotletky se prodávají buď rozporcované, nebo v celku. Chcete-li celý hřebínek (včetně dlouhých žeberních kostí), musíte o tuto úpravu při nákupu požádat. Na jednom hřebínku je 10 až 12 kotlet. Kosti můžete před pečením očistit od zbylého masa, ale třeba Francouzi maso mezi žebry jen proříznou, je tam prý nejchutnější. (Masodomu.cz prodává kotletky pro tuto úpravu jako french rack.)

JAK NA TO: jehněčí maso

Jak jehněčí maso nejlépe upravit, aby byl výsledek na talíři na jedničku, nám poradil Oldřich Straka z firmy OCG, která...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Roláda z jehněčího krku a bramborovým salátem

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář