0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1766 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 35 g
Tuky 121 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejným způsobem jako kolínko můžete připravit také jehněčí kýtu: po našpikování a okořenění ji sviňte a svažte kuchyňským provázkem do balíčku. Dále postupujte stejně.

Suroviny

jalovec 1 PL
kuliček
jehněčí kolínko 4 ks
na špalíčky
česnek 5 stroužků
větších, podélně rozpůlených
rozmarýn 2 snítky
sůl a pepř
sádlo 60 g
suché
vývar kuřecí
cibule 1 ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL

Postup

1

Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Koleno prošpikujte slaninou a česnekem. Posypte ho drceným jalovcem a rozmarýnem. Osolte a pepřete.

2

V pekáčku rozpalte sádlo a maso na něm opečte ze všech stran. Podlijte bílým vínem a trochou vývaru, přisypte cibuli, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na zhruba 2 hodiny. Maso průběžně kontrolujte, podlévejte vývarem a přelévejte výpekem, až bude poloměkké, odkryjte ho a dopečte.

3

Po upečení maso vyjměte, výpek zaprašte hladkou moukou, zalijte trochou vývaru a provařte. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC

„Přál bych si, aby lidé začali jehněčí víc vařit a donutili tak řezníky, aby ho měli běžně v nabídce,“ říká k tomuto receptu jeho autor šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč