0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1766 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 35 g
Tuky 121 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejným způsobem jako kolínko můžete připravit také jehněčí kýtu: po našpikování a okořenění ji sviňte a svažte kuchyňským provázkem do balíčku. Dále postupujte stejně.

Suroviny

jalovec 1 PL
kuliček
jehněčí kolínko 4 ks
slanina 70 g
na špalíčky
česnek 5 stroužků
větších, podélně rozpůlených
rozmarýn 2 snítky
sůl a pepř
sádlo 60 g
víno bílé 150 ml
suché
vývar kuřecí
cibule 1 ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL

1 Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Koleno prošpikujte slaninou a česnekem. Posypte ho drceným jalovcem a rozmarýnem. Osolte a opepřete.

2 V pekáčku rozpalte sádlo a maso na něm opečte ze všech stran. Podlijte bílým vínem a trochou vývaru, přisypte cibuli, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na zhruba 2 hodiny. Maso průběžně kontrolujte, podlévejte vývarem a přelévejte výpekem, až bude poloměkké, odkryjte ho a dopečte.

3 Po upečení maso vyjměte, výpek zaprašte hladkou moukou, zalijte trochou vývaru a provařte. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC

„Přál bych si, aby lidé začali jehněčí víc vařit a donutili tak řezníky, aby ho měli běžně v nabídce,“ říká k tomuto receptu jeho autor šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit