Stále častěji se jehněčí kotlety objevují v obchodech, tak lákavé nabídky využijte! Je to křehké maso s charakteristickou chutí a s česnekem si náramně rozumí. Recept na jehněčí kotlety nevyžaduje mnoho ingrediencí, připravíte je do hodiny a marinování kotletám nadodá lahodnou bylinkovou chuť.
Suroviny
Postup
Z kotletek odstraňte přebytečný tuk. Po obou stranách je potřete rozpůleným citronem.
Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promíchejte a směsí potřete kotlety. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc.
Troubu předehřejte na 250 °C.
Kotlety dejte do vymazaného nebo alobalem vyloženého pekáčku. Asi čtyři minuty zprudka zapékejte, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě čtvrthodinku. Pokud se vám v průběhu druhé části pečení zdá, že kotlety začínají být vysušené, můžete je zakrýt alobalem.