Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (41)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 128 g
Cukr 6 g
Tuky 224 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Stále častěji se objevují v obchodech, tak lákavé nabídky využijte!

Suroviny

jehněčí kotlety 8 ks
citron 1 ks
napůl
česnek
drcený
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hořčice dijonská
olej
1.  Z kotletek odstraňte přebytečný tuk. Po obou stranách je potřete rozpůleným citronem. Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promíchejte a směsí potřete kotlety. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc.

2.  Troubu předehřejte na 250 stupňů. Kotlety dejte do vymazaného nebo aluminiovou fólií vyloženého pekáčku. Asi čtyři minuty zprudka zapékejte, pak snižte teplotu na 180 stupňů a pečte ještě čtvrthodinku. Pokud se vám v průběhu druhé části pečení zdá, že kotlety začínají být vysušené, můžete je zakrýt alobalem.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit