Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kotlety
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 56
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 6 g
Tuky 224 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stále častěji se jehněčí kotlety objevují v obchodech, tak lákavé nabídky využijte! Je to křehké maso s charakteristickou chutí a s česnekem si náramně rozumí. Recept na jehněčí kotlety nevyžaduje mnoho ingrediencí, připravíte je do hodiny a marinování kotletám nadodá lahodnou bylinkovou chuť.

Suroviny

až 12 kotlet, dle velikosti
napůl
drcený
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hořčice dijonská
olej
vymazání pekáčku

Postup

1

Z kotletek odstraňte přebytečný tuk. Po obou stranách je potřete rozpůleným citronem.

2

Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promíchejte a směsí potřete kotlety. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc.

3

Troubu předehřejte na 250 °C.

4

Kotlety dejte do vymazaného nebo alobalem vyloženého pekáčku. Asi čtyři minuty zprudka zapékejte, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě čtvrthodinku. Pokud se vám v průběhu druhé části pečení zdá, že kotlety začínají být vysušené, můžete je zakrýt alobalem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...