0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

2.8/5 Počet hodnocení: 8
4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3982 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 501 g
Tuky 130 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Česká klasika

Suroviny

jehněčí kolínko 4 ks
sůl
česnek 6 stroužků
drcené
kmín špetka
cibule 2 ks
nahrubo
mouka pšeničná hladká 1 PL
Na špenát
sádlo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužky
drcené
Na noky
mouka pšeničná hrubá 350 g
vejce 1 ks
sůl
1 Troubu předehřejte na 160°C. Kolínka řádně osolte a potřete česnekem. Přidejte špetku kmínu a důkladně ho vmasírujte do masa. Cibuli nasypte do pekáčku, na ni položte maso a trochu ho podlijte vodou. Pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova.

2 Upečená kolínka vyjměte a dejte stranou. Pekáč s výpekem na sporáku vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou a míchejte, až mouka zpění a zbělá. Pak zalijte 400ml vody a nechte aspoň 15 minut vařit. Vzniklou omáčku přeceďte a vraťte do ní kolínka, aby se v ní pěkně obalila.

3 Na špenát na sádle opékejte 5 minut dozlatova cibuli. Pak přidejte špenát, podlijte jej smetanou, osolte, opepřete a přiklopené zahřívejte, až špenát povolí. Nakonec ochuťte česnekem.

4 Brambory na noky uvařte ve slupce doměkka a oloupejte je. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Brambory nastrouhejte na vál a posypte moukou. Osolte a do středu rozklepněte vejce. Ručně zpracujte těsto a vyválejte z něj váleček o průměru asi 2cm. Nožem krájejte malé, 2cm dlouhé špalíky a ihned je po částech vhazujte do vroucí vody a vařte je 3–5 minut, než vyplavou na hladinu.

NĚCO NAVÍC
Špenát můžete zahustit vajíčkem a strouhankou.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...