0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

2.8 / 5. Počet hodnocení: 8
4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3982 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 501 g
Tuky 130 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Česká klasika

Suroviny

jehněčí kolínko 4 ks
sůl
česnek 6 stroužků
drcené
kmín špetka
cibule 2 ks
nahrubo
mouka pšeničná hladká 1 PL
Na špenát
sádlo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
mražený listový špenát 500 g
smetana ke šlehání 100 ml
česnek 4 stroužky
drcené
Na noky
brambory 1 kg
mouka pšeničná hrubá 350 g
vejce 1 ks
sůl
1 Troubu předehřejte na 160°C. Kolínka řádně osolte a potřete česnekem. Přidejte špetku kmínu a důkladně ho vmasírujte do masa. Cibuli nasypte do pekáčku, na ni položte maso a trochu ho podlijte vodou. Pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova.

2 Upečená kolínka vyjměte a dejte stranou. Pekáč s výpekem na sporáku vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou a míchejte, až mouka zpění a zbělá. Pak zalijte 400ml vody a nechte aspoň 15 minut vařit. Vzniklou omáčku přeceďte a vraťte do ní kolínka, aby se v ní pěkně obalila.

3 Na špenát na sádle opékejte 5 minut dozlatova cibuli. Pak přidejte špenát, podlijte jej smetanou, osolte, opepřete a přiklopené zahřívejte, až špenát povolí. Nakonec ochuťte česnekem.

4 Brambory na noky uvařte ve slupce doměkka a oloupejte je. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Brambory nastrouhejte na vál a posypte moukou. Osolte a do středu rozklepněte vejce. Ručně zpracujte těsto a vyválejte z něj váleček o průměru asi 2cm. Nožem krájejte malé, 2cm dlouhé špalíky a ihned je po částech vhazujte do vroucí vody a vařte je 3–5 minut, než vyplavou na hladinu.

NĚCO NAVÍC
Špenát můžete zahustit vajíčkem a strouhankou.

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit