Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky
Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

2.9/5 Počet hodnocení: 13
Více než dvě hodiny Snadné 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3990 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 501 g
Tuky 130 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky je česká klasika, na kterou se těžko zapomíná. Pokud se chcete před rodinou nebo přáteli blýsknout, pak tento recept je tím pravým. Podle postupu ho hravě zvládnete od začátku až do zdárného konce.

Související recepty

Suroviny

sůl
česnek 6 stroužků
drcené
kmín 1 špetka
drcený
nahrubo
Na špenát
nadrobno
česnek 4 stroužky
drcené
Na noky
mouka pšeničná hrubá 350 g
vejce 1 ks
sůl

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Kolínka řádně osolte a potřete česnekem. Přidejte špetku kmínu a důkladně ho vmasírujte do masa. Cibuli nasypte do pekáčku, na ni položte maso a trochu ho podlijte vodou. Pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova.

2

Upečená kolínka vyjměte a dejte stranou. Pekáč s výpekem na sporáku vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou a míchejte, až mouka zpění a zbělá. Pak zalijte 400 ml vody a nechte aspoň 15 minut vařit. Vzniklou omáčku přeceďte a vraťte do ní kolínka, aby se v ní pěkně obalila.

3

Na špenát opékejte na sádle 5 minut dozlatova cibuli. Pak přidejte špenát, podlijte jej smetanou, osolte, opepřete a přiklopené zahřívejte, až špenát povolí. Nakonec ochuťte česnekem.

4

Brambory na noky uvařte ve slupce doměkka a oloupejte je. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Brambory nastrouhejte na vál a posypte moukou. Osolte a do středu rozklepněte vejce. Ručně zpracujte těsto a vyválejte z něj váleček o průměru asi 2 cm. Nožem krájejte malé, 2 cm dlouhé špalíky a ihned je po částech vhazujte do vroucí vody a vařte je 3–5 minut, než vyplavou na hladinu.

NĚCO NAVíC
špenát můžete zahustit vajíčkem a strouhankou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...