Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 501 g
Tuky 66 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...

Související recepty

Suroviny

brambory 2 kg
typ A, se světlou slupkou, na plátky
cibule 3 ks
nakrájené na tenké plátky
tymián svazek
rozmarýn svazek
1 ks
jehněčí kýta i s kostí
česnek 1
oloupané stroužky
vývar kuřecí 600 ml
sůl a pepř
čerstvě mletý
máslo 80 g
plus na hrášek
hrášek 300 g
mražený

1 Troubu předehřejte na 130°C. Smíchejte brambory, cibuli a tymiánové lístky, řádně osolte a lehce opepřete. Rozložte je do pekáče.

2 Jehněčí kýtu prošpikujte kousky másla, na čtvrtky pokrájeným česnekem a špičkami rozmarýnu. Maso osolte a opepřete. Položte ho do pekáče na brambory, podlijte částí vývaru a poklaďte zbývajícím máslem.

3 Pečte 4–5 hodin, až bude maso měkké a brambory upečené. Podle potřeby podlévejte zbylým vývarem. Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat. Podávejte s hráškem prohřátým na másle. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit