Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odpočinutí
PT4H
Pečení 4:00
Maso

Ingredience

    • 2 kg salátových brambor s pěknou slupkou (varný typ A), na plátky
    • 3 cibule, nakrájené na tenké plátky
    • svazek tymiánu
    • svazek rozmarýnu
    • 1 jehněčí kýta i s kostí
    • 1 palice česneku, stroužky oloupané
    • 600 ml drůbežího vývaru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 80 g másla + na hrášek
    • 300 g mraženého hrášku

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 130°C. Smíchejte brambory, cibuli a tymiánové lístky, řádně osolte a lehce opepřete. Rozložte je do pekáče.

2 Jehněčí kýtu prošpikujte kousky másla, na čtvrtky pokrájeným česnekem a špičkami rozmarýnu. Maso osolte a opepřete. Položte ho do pekáče na brambory, podlijte částí vývaru a poklaďte zbývajícím máslem.

3 Pečte 4–5 hodin, až bude maso měkké a brambory upečené. Podle potřeby podlévejte zbylým vývarem. Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat. Podávejte s hráškem prohřátým na másle. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Škvarkové bochánky

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Vrstvené vaječné skleničky

Citronovo-makové bábovičky

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář