Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...
Suroviny
brambory
2
kg
salátové s pěknou slupkou (varný typ A), na plátky
cibule
3
ks
nakrájené na tenké plátky
tymián
1
svazek
rozmarýn
1
svazek
jehněčí kýta
1
ks
i s kostí
česnek
1
ks
celá palice – stroužky oloupané
vývar kuřecí
600
ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
80
g
+ na hrášek
mražený hrášek
300
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 130°C. Smíchejte brambory, cibuli a tymiánové lístky, řádně osolte a lehce opepřete. Rozložte je do pekáče.
2
Jehněčí kýtu prošpikujte kousky másla, na čtvrtky pokrájeným česnekem a špičkami rozmarýnu. Maso osolte a opepřete. Položte ho do pekáče na brambory, podlijte částí vývaru a poklaďte zbývajícím máslem.
3
Pečte 4–5 hodin, až bude maso měkké a brambory upečené. Podle potřeby podlévejte zbylým vývarem. Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat. Podávejte s hráškem prohřátým na másle.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hody, hody aneb Velké velikonoční menu(12 receptů)
- 20 nejlepších receptů na velikonoční jehněčí(20 receptů)
- Co se dá vařit v pomalém hrnci? (24 receptů)