0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3327 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 520 g
Tuky 77 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...

Suroviny

salátové s pěknou slupkou (varný typ A), na plátky
cibule 3 ks
nakrájené na tenké plátky
tymián 1 svazek
rozmarýn 1 svazek
jehněčí kýta 1 ks
i s kostí
česnek 1 ks
celá palice – stroužky oloupané
vývar kuřecí 600 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 80 g
+ na hrášek
mražený hrášek 300 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 130°C. Smíchejte brambory, cibuli a tymiánové lístky, řádně osolte a lehce opepřete. Rozložte je do pekáče.

2

Jehněčí kýtu prošpikujte kousky másla, na čtvrtky pokrájeným česnekem a špičkami rozmarýnu. Maso osolte a opepřete. Položte ho do pekáče na brambory, podlijte částí vývaru a poklaďte zbývajícím máslem.

3

Pečte 4–5 hodin, až bude maso měkké a brambory upečené. Podle potřeby podlévejte zbylým vývarem. Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat. Podávejte s hráškem prohřátým na másle. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč