Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 501 g
Tuky 66 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...

Suroviny

brambory 2 kg
typ A, se světlou slupkou, na plátky
cibule 3 ks
nakrájené na tenké plátky
tymián svazek
rozmarýn svazek
1 ks
jehněčí kýta i s kostí
česnek 1
oloupané stroužky
vývar kuřecí 600 ml
sůl a pepř
čerstvě mletý
máslo 80 g
plus na hrášek
hrášek 300 g
mražený

1 Troubu předehřejte na 130°C. Smíchejte brambory, cibuli a tymiánové lístky, řádně osolte a lehce opepřete. Rozložte je do pekáče.

2 Jehněčí kýtu prošpikujte kousky másla, na čtvrtky pokrájeným česnekem a špičkami rozmarýnu. Maso osolte a opepřete. Položte ho do pekáče na brambory, podlijte částí vývaru a poklaďte zbývajícím máslem.

3 Pečte 4–5 hodin, až bude maso měkké a brambory upečené. Podle potřeby podlévejte zbylým vývarem. Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat. Podávejte s hráškem prohřátým na másle. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit