0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3327 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 520 g
Tuky 77 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...

Suroviny

brambory 2 kg
salátové s pěknou slupkou (varný typ A), na plátky
cibule 3 ks
nakrájené na tenké plátky
tymián 1 svazek
rozmarýn 1 svazek
jehněčí kýta 1 ks
i s kostí
česnek 1 ks
celá palice – stroužky oloupané
vývar kuřecí 600 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 80 g
+ na hrášek
mražený hrášek 300 g

1 Troubu předehřejte na 130°C. Smíchejte brambory, cibuli a tymiánové lístky, řádně osolte a lehce opepřete. Rozložte je do pekáče.

2 Jehněčí kýtu prošpikujte kousky másla, na čtvrtky pokrájeným česnekem a špičkami rozmarýnu. Maso osolte a opepřete. Položte ho do pekáče na brambory, podlijte částí vývaru a poklaďte zbývajícím máslem.

3 Pečte 4–5 hodin, až bude maso měkké a brambory upečené. Podle potřeby podlévejte zbylým vývarem. Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat. Podávejte s hráškem prohřátým na másle. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit