0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jello shot (panák na lžičku)

Jello shot (panák na lžičku)
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Jello shot (panák na lžičku)

4.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 60 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už samotná příprava želé drinků (v angličtině jello shots) je zábava, a co teprve, až uvidíte překvapené výrazy svých přátel, když sáhnou po skleničce... V ten moment jim jen s úsměvem podejte lžičku. 

Suroviny

200 ml
nealkoholický základ např.čerstvě vymačkaná ovocná šťáva, tonik, cola …
10 g
želé dortové, např.Dr.Oetker
krupicový cukr 1 PL
alkohol 50 ml
podle chuti

Postup

1

Do kastrůlku nalijte 200ml nealkoholického základu, přisypte želé, cukr a dobře rozmíchejte. Směs přiveďte za stálého míchání k varu, odstavte ze sporáku, přilijte alkohol, rozmíchejte a ihned rozlijte do připravených nádob. Dejte chladit do lednice, než želátka ztuhnou, trvá to zhruba 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC
Dodržujte poměr nealkoholické a alkoholické složky (2 díly nealko : 1 díl alko) a rovněž poměr želatiny a tekutiny podle návodu na obalu. Pokud chcete opravdu tuhé želé, použijte místo dortového želé cukrárenské. 

    2

    Želé do citronů

    PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ VAŘENÍ 1 MINUTA ■ PRO 8 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

    • 3–4 citrony rozkrojte podélně napůl a dužinu vydlabejte. Půlky citronu umístěte na silikonovou formu na muffiny.
    • Do kastrůlku nalijte 200ml džusu z červeného grepu, přisypte 10g dortového želé, 1 lžíci krupicového cukru a promíchejte. Směs přiveďte na mírném plameni za stálého míchání k varu. Odstavte z plotny, vlijte 50–100ml ginu, promíchejten a rozlijte do vydlabaných citronů.
    • Nechte ztuhnout a poté opatrně nakrájejte na klínky.

    NĚCO NAVÍC
    S ginem skvěle funguje i tonik a citronová šťáva jako Jello Gin Tonic. 

    3

    Zelená Margarita

    PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ VAŘENÍ 1 MINUT ■ PRO 8 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

    • Do kastrůlku nalijte 150ml vody, 50ml limetkové šťávy, přisypte 10g zeleného dortového želé, 1 lžíci krupicového cukru a dobře promíchejte. Směs přiveďte na mírném plameni za stálého míchání k varu. Odstavte z plotny, vlijte 50-100ml tequily, promíchejte (případně doslaďte) a rozlijte do připravených panáků.
    • Okraj sklenice ozdobte vločkovou solí a podávejte s řezem limety. 
    4

    Jagerbomb jello shot

    PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ VAŘENÍ 1 MINUTA ■ PRO 16 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

    • Do kastrůlku vlijte 200 ml energetického drinku (např. Red Bull), přisypte 10g dortového želé a 1 lžíci krupicového cukru a dobře promíchejte. Směs přiveďte na mírném plameni za stálého míchání k varu. Odstavte z plotny, vlijte 50–100ml bylinného likéru Jägermeister a směs rozlijte do panáků. Nechte ztuhnout.
    • Do kastrůlku nalijte 200 ml zázvorového piva, přidejte 10g dortového želé, 1 lžíci krupicového cukru, rozmíchejte, přiveďte k varu, odstavte, nechte zchladnout a přilijte na hotový základ s Jägermeisterem.
    5

    Želé sekt & jahody

    PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ VAŘENÍ 1 MINUTA ■ PRO 8 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

    • Do kastrůlku vlijte 500ml vody, přisypte 1 hrnek krupicového cukru, navrch nasypte 3 lžíce práškové želatiny a nechte ji nabobtnat; trvá to asi 2 minuty.
    • Vodu s cukrem a se želatinou přiveďte k varu a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Sejměte z plotny a směs přelijte do mísy. Přilijte 380ml sektu a 380ml zázvorového piva a dejte do lednice chladit. Když směs začne tuhnout, ale bude stále ještě tekutá, vmíchejte 1 hrnek čerstvých jahod, nakrájených na úhledné kousky.
    • Směs rozdělte do připravených nádob či formiček a vraťte do lednice. Počkejte, až směs zcela ztuhne, poté jednotlivá želé vyklopte z formiček a podávejte jako samostatné bábovičky.
         

    NĚCO NAVÍC
    Želé můžete z formiček uvolnit příborovým nožem nebo formičku na vteřinku ponořte do horké vody, želé se tak snáze uvolní. 

    OBLÍBENÉ KOMBINACE

    Podle základního receptu můžete vytvořit jello variantu jakéhokoli míchaného nápoje. Vyhrát si lze s kombinacemi, barevností (díky cukrárenskému želé) i s výslednými tvary. Také čerstvé ovoce vypadá v želé drincích hezky.

    • Choco café - káva + strouhaná čokoláda + baileys
    • Piña colada - kokosové mléko + kousky ananasu + bílý rum
    • Cosmopolitan - brusinková šťáva + limetková šťáva + vodka
    • Campari - pomerančový džus + kousky pomeranče + campari
         

    TIPY & TRIKY

    • Nebojte se být kreativní, pamatujte ale, že želé musí hlavně dobře chutnat.
    • Až si osaháte základní kombinace, můžete se pustit do dalších kreací. Zkuste třeba želé variantu svařáku nebo punče.
    • Vyzkoušejte i varianty známých panáků, např B-52 (Kahlúa + Baileys + Grand Marnier). Želé smíchejte přímo s alkoholem, vařte jej však jen opravdu krátce, aby nevyprchal.
    • Želé můžete lít také do mističek, formiček na led, na pralinky...

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2017/1

    Apetit magazín

    Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
    • Tipy a triky

    Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

    Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
    STORY
    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
    KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
    • Kvízy

    KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

    Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
    Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
    • Poradna

    Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

    Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

    Obchod Apetit