0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bílé broskve se šampaňským želé

Bílé broskve se šampaňským želé

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 208 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něco pro požitkáře. Zkuste broskve zavařit s růžovým šampaňským.

Suroviny

víno šumivé 750 ml
růžové šampaňské nebo sekt
želatina 2.5 ČL
prášková
krupicový cukr 110 g
broskve 3 ks
bílá, pokrájené na dílky

1Ve 2 lžících sektu rozmíchejte želatinu a nechte nabobtnat. Zbylý sekt v hrnci zahřívejte s cukrem, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a minutu povařte. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinovou směs.

2Naskládejte broskve do zavařovací sklenice o objemu 1¼ l a zalijte šampaňským želé; můžete je také rovnou rozdělit do šesti pohárů. Nechte dvě hodiny vychladit a pak podávejte jako dezert.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit