Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílé broskve se šampaňským želé

Bílé broskve se šampaňským želé

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 208 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něco pro požitkáře. Zkuste broskve zavařit s růžovým šampaňským.

Suroviny

růžové šampaňské nebo sekt
želatina 2,5 ČL
prášková
bílá, pokrájené na dílky

Postup

1

Ve 2 lžících sektu rozmíchejte želatinu a nechte nabobtnat. Zbylý sekt v hrnci zahřívejte s cukrem, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a minutu povařte. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinovou směs.

2

Naskládejte broskve do zavařovací sklenice o objemu 1¼ l a zalijte šampaňským želé; můžete je také rovnou rozdělit do šesti pohárů. Nechte dvě hodiny vychladit a pak podávejte jako dezert.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín