Bílé broskve se šampaňským želé

Bílé broskve se šampaňským želé

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 208 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něco pro požitkáře. Zkuste broskve zavařit s růžovým šampaňským.

Suroviny

víno šumivé 750 ml
růžové šampaňské nebo sekt
želatina 2.5 ČL
prášková
krupicový cukr 110 g
broskve 3 ks
bílá, pokrájené na dílky

1Ve 2 lžících sektu rozmíchejte želatinu a nechte nabobtnat. Zbylý sekt v hrnci zahřívejte s cukrem, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a minutu povařte. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinovou směs.

2Naskládejte broskve do zavařovací sklenice o objemu 1¼ l a zalijte šampaňským želé; můžete je také rovnou rozdělit do šesti pohárů. Nechte dvě hodiny vychladit a pak podávejte jako dezert.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit