Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šampaňské želé s rybízem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3447 kcal
Bílkoviny 525 g
Sacharidy 289 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete dezert přizpůsobit potřebám a chutím školou povinných, sáhněte po dětském ,šampaňském‘.

Suroviny

želatina 4 plátky
cukr 200 g
přírodní

Postup

1

Želatinu namočte do ledové vody. Většinu rybízu vsypte do kastrůlku s cukrem a 50 ml vína. Přiveďte k varu a nechte asi pět minut probublávat, až se rybíz rozvaří. Pak jej propasírujte přes síto, abyste odstranili semínka.

2

Z plátků želatiny vymačkejte vodu a želatinu rozpusťte v horkém rybízovém pyré. Opatrně přilijte zbylé víno a odstraňte případnou pěnu. Trochu pyré rozlijte do šesti misek a nechte několik hodin usadit. Pak ho posypte zrnky rybízu a zalijte dalším pyré. Postup ještě jednou zopakujte a želé pak nechte přes noc tuhnout.

3

Před podáváním misku krátce namočte do horké vody a želé vyklopte na talířek. Podávejte se zbylým rybízem. Můžete doplnit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a sušenkami.

Ještě opojněji!
Rybíz promíchaný s cukrem je výbornou náplní do palačinek. Na výrazně ,dospělejší notu zahrajete, když do čisté lahve naložíte 100 g rybízu s 50 g krupicového cukru. Směs pak zalijte 300 ml vodky. Zazátkujte, důkladně protřepte a nechte dva týdny stát.
Ponechte v mrazáku a podávejte vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...