0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šampaňské želé s rybízem

Šampaňské želé s rybízem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šampaňské želé s rybízem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3447 kcal
Bílkoviny 525 g
Sacharidy 289 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete dezert přizpůsobit potřebám a chutím školou povinných, sáhněte po dětském ,šampaňském‘.

Suroviny

želatina 4 plátky
cukr 200 g
přírodní

1 Želatinu namočte do ledové vody. Většinu rybízu vsypte do kastrůlku s cukrem a 50 ml vína. Přiveďte k varu a nechte asi pět minut probublávat, až se rybíz rozvaří. Pak jej propasírujte přes síto, abyste odstranili semínka.

2 Z plátků želatiny vymačkejte vodu a želatinu rozpusťte v horkém rybízovém pyré. Opatrně přilijte zbylé víno a odstraňte případnou pěnu. Trochu pyré rozlijte do šesti misek a nechte několik hodin usadit. Pak ho posypte zrnky rybízu a zalijte dalším pyré. Postup ještě jednou zopakujte a želé pak nechte přes noc tuhnout.

3 Před podáváním misku krátce namočte do horké vody a želé vyklopte na talířek. Podávejte se zbylým rybízem. Můžete doplnit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a sušenkami.

Ještě opojněji!
Rybíz promíchaný s cukrem je výbornou náplní do palačinek. Na výrazně ,dospělejší‘ notu zahrajete, když do čisté lahve naložíte 100 g rybízu s 50 g krupicového cukru. Směs pak zalijte 300 ml vodky. Zazátkujte, důkladně protřepte a nechte dva týdny stát.
Ponechte v mrazáku a podávejte vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč