Šampaňské želé s rybízem

Šampaňské želé s rybízem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3447 kcal
Bílkoviny 525 g
Cukr 289 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pokud chcete dezert přizpůsobit potřebám a chutím školou povinných, sáhněte po dětském ,šampaňském‘.

Suroviny

želatina 4 plátky
červený rybíz 300 g
krupicový cukr 200 g
přírodní
víno šumivé 550 ml
1.  Želatinu namočte do ledové vody. Většinu rybízu vsypte do kastrůlku s cukrem a 50 ml vína. Přiveďte k varu a nechte asi pět minut probublávat, až se rybíz rozvaří. Pak jej propasírujte přes síto, abyste odstranili semínka.

2.  Z plátků želatiny vymačkejte vodu a želatinu rozpusťte v horkém rybízovém pyré. Opatrně přilijte zbylé víno a odstraňte případnou pěnu. Trochu pyré rozlijte do šesti misek a nechte několik hodin usadit. Pak ho posypte zrnky rybízu a zalijte dalším pyré. Postup ještě jednou zopakujte a želé pak nechte přes noc tuhnout.

3.  Před podáváním misku krátce namočte do horké vody a želé vyklopte na talířek. Podávejte se zbylým rybízem. Můžete doplnit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a sušenkami.

Ještě opojněji!
Rybíz promíchaný s cukrem je výbornou náplní do palačinek. Na výrazně ,dospělejší‘ notu zahrajete, když do čisté lahve naložíte 100 g rybízu s 50 g krupicového cukru. Směs pak zalijte 300 ml vodky. Zazátkujte, důkladně protřepte a nechte dva týdny stát.
Ponechte v mrazáku a podávejte vychlazené.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit