Nejznámější šumivý koktejl využívá hustoty ovocného likéru a svěžesti bublinek – a výsledkem je působivý kontrast mezi barvami i chutěmi. Nejčastěji používaný poměr je pět dílů šumivého vína na jeden díl likéru. Množství stačí i na dolití.
Postup
1
Na dno klasických sklenek na šampaňské vlijte odměrku likéru. Doplňte šumivým vínem. Víno dolévejte až těsně před přípitkem, aby bublinky nevyprchaly.
2
Výsledek (i cena) pochopitelně záleží na tom, jaký likér i šumivé víno použijete, ale v každém případě s tímhle elegantním koktejlem prostě nemůžete udělat chybu.
Komentáře
Anonym
24.02.2006 16:38
Kir Royale
Anonym
02.09.2007 08:59
Apetit 5/05
Anonym
04.09.2007 16:22
Apetit 1/06