
Kořeněné špízy s halloumi a melounem
Na přípravě těchhle špízů je nejsložitější rozpálit gril, protože všechno ostatní už zvládne i úplný začátečník!
Ingredience
- 2x 250g bloček sýra halloumi (viz Něco navíc)
- 1 malý vodní meloun
- 1 lžička semínek koriandru
- 1 lžička koření sumac
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička kajenského pepře
- pořádná špetka soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Příprava jídla
1 Namočte 16 špejlí na 30 minut do studené vody nebo použijte kovové jehly.
2 Sýr a meloun nakrájejte na kousky (kostky nebo obdélníky) stejné velikosti a střídavě je napíchněte na špejle.
3 V malé misce smíchejte všechny zbylé ingredience a směsí pak rovnoměrně posypte napíchnuté špízy. Lehce přitiskněte prsty, aby koření na sýru i melounu drželo. Gril rozpalte na střední teplotu.
4 Špízy grilujte z každé strany 3–4 minuty, až sýr příjemně zvláční, zezlátne a udělá se na něm mřížkový grilovací vzor.
NĚCO NAVÍC
Původem řecký sýr halloumi z kombinace ovčího a kozího (dnes už i kravského) mléka se díky unikátní konzistenci při grilování neroztéká, ale jenom pěkně zjemní a při jídle pak zábavně vrže mezi zuby. A můžete ho zkombinovat úplně s čímkoli! V létě se ho vyplatí mít pořád v lednici, protože nikdy nevíte, kdy vám může vytrhnout trn z paty při nečekané návštěvě.
Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář