Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Na přípravě těchhle špízů je nejsložitější rozpálit gril, protože všechno ostatní už zvládne i úplný začátečník!

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 lidí
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M

Ingredience

    • 2x 250g bloček sýra halloumi (viz Něco navíc)
    • 1 malý vodní meloun
    • 1 lžička semínek koriandru
    • 1 lžička koření sumac
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1 lžička kajenského pepře
    • pořádná špetka soli
    • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Příprava jídla

1 Namočte 16 špejlí na 30 minut do studené vody nebo použijte kovové jehly.

2 Sýr a meloun nakrájejte na kousky (kostky nebo obdélníky) stejné velikosti a střídavě je napíchněte na špejle.

3 V malé misce smíchejte všechny zbylé ingredience a směsí pak rovnoměrně posypte napíchnuté špízy. Lehce přitiskněte prsty, aby koření na sýru i melounu drželo. Gril rozpalte na střední teplotu.

Špízy grilujte z každé strany 3–4 minuty, až sýr příjemně zvláční, zezlátne a udělá se na něm mřížkový grilovací vzor.

NĚCO NAVÍC
Původem řecký sýr halloumi z kombinace ovčího a kozího (dnes už i kravského) mléka se díky unikátní konzistenci při grilování neroztéká, ale jenom pěkně zjemní a při jídle pak zábavně vrže mezi zuby. A můžete ho zkombinovat úplně s čímkoli! V létě se ho vyplatí mít pořád v lednici, protože nikdy nevíte, kdy vám může vytrhnout trn z paty při nečekané návštěvě.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Cuketová ‚lízátka‘

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Přidat komentář