Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11145 kcal
Bílkoviny 480 g
Cukr 59 g
Tuky 990 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na trochu hříšnou lahůdku s orientální chutí nepotřebujete ani gril! Ale pokud byste postrádali vůni ohně, můžete párečky před glazováním v pánvi samozřejmě na grilu opéct.

Suroviny

klobása 30 ks
nebo koktejlových párečků
rostlinný olej
podle potřeby
med 4 PL
tekutý
harissa 3 PL
pomerančový džus 3 PL
skořice 1 ČL
mletá

1 Pokud budete uzeniny před glazováním opékat na ohni, namočte 10–15 špejlí do studené vody na 30 minut, v případě, že budete pracovat jen s pánví, namáčet je nemusíte. Potom na špejle po dvou nebo po třech napíchněte párečky/klobásky.

2 Ve velké pánvi na troše oleje (nebo na grilu) opečte párečky/klobásky z obou stran dozlatova.

3 Smíchejte med, harissu, pomerančový džus a skořici. Asi třetinu směsi nalijte na párečky/klobásky v pánvi a ohřívejte je a obracejte při mírné teplotě asi minutu nebo dvě, dokud nejsou celé obalené a lepkavé. Hotové špízky pak podávejte se zbylou glazurou k namáčení.

RECEPT NAVÍC
Chuťovou obměnou je glazura, která dodá špízkům nádech Asie: Med smíchejte se 2 lžícemi nastrouhaného zázvoru, 2 lžícemi citronové šťávy, 1–2 lžícemi sójové omáčky a 1 lžičkou chilli vloček. Pak pokračujte dál podle receptu.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit