Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Na trochu hříšnou lahůdku s orientální chutí nepotřebujete ani gril! Ale pokud byste postrádali vůni ohně, můžete párečky před glazováním v pánvi samozřejmě na grilu opéct.

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 30 kvalitních koktejlových párečků nebo klobásek
    • rostlinný olej podle potřeby
    • 4 lžíce tekutého medu
    • 3 lžíce ostré pasty harissa
    • 3 lžíce pomerančového džusu
    • 1 lžička mleté skořice

Příprava jídla

1 Pokud budete uzeniny před glazováním opékat na ohni, namočte 10–15 špejlí do studené vody na 30 minut, v případě, že budete pracovat jen s pánví, namáčet je nemusíte. Potom na špejle po dvou nebo po třech napíchněte párečky/klobásky.

2 Ve velké pánvi na troše oleje (nebo na grilu) opečte párečky/klobásky z obou stran dozlatova.

3 Smíchejte med, harissu, pomerančový džus a skořici. Asi třetinu směsi nalijte na párečky/klobásky v pánvi a ohřívejte je a obracejte při mírné teplotě asi minutu nebo dvě, dokud nejsou celé obalené a lepkavé. Hotové špízky pak podávejte se zbylou glazurou k namáčení.

RECEPT NAVÍC
Chuťovou obměnou je glazura, která dodá špízkům nádech Asie: Med smíchejte se 2 lžícemi nastrouhaného zázvoru, 2 lžícemi citronové šťávy, 1–2 lžícemi sójové omáčky a 1 lžičkou chilli vloček. Pak pokračujte dál podle receptu.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Cuketová ‚lízátka‘

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Přidat komentář