Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11145 kcal
Bílkoviny 480 g
Sacharidy 59 g
Tuky 990 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na trochu hříšnou lahůdku s orientální chutí nepotřebujete ani gril! Ale pokud byste postrádali vůni ohně, můžete párečky před glazováním v pánvi samozřejmě na grilu opéct.

Suroviny

nebo koktejlových párečků
rostlinný olej
podle potřeby
med 4 PL
tekutý
pomerančový džus 3 PL
mletá

Postup

1

Pokud budete uzeniny před glazováním opékat na ohni, namočte 10–15 špejlí do studené vody na 30 minut, v případě, že budete pracovat jen s pánví, namáčet je nemusíte. Potom na špejle po dvou nebo po třech napíchněte párečky/klobásky.

2 Ve velké pánvi na troše oleje (nebo na grilu) opečte párečky/klobásky z obou stran dozlatova.

2

Smíchejte med, harissu, pomerančový džus a skořici. Asi třetinu směsi nalijte na párečky/klobásky v pánvi a ohřívejte je a obracejte při mírné teplotě asi minutu nebo dvě, dokud nejsou celé obalené a lepkavé. Hotové špízky pak podávejte se zbylou glazurou k namáčení.

RECEPT NAVÍC
Chuťovou obměnou je glazura, která dodá špízkům nádech Asie: Med smíchejte se 2 lžícemi nastrouhaného zázvoru, 2 lžícemi citronové šťávy, 1–2 lžícemi sójové omáčky a 1 lžičkou chilli vloček. Pak pokračujte dál podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín