Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Špízy žhavé jako letní slunce!

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT12M
Maso

Ingredience

    • 700 g vepřové panenky, nakrájené na 3cm kostky
    • 350 g dužiny ananasu, nakrájené na 3cm kostky
    • 1 lžíce chilli vloček nebo podle chuti
    • 1 lžička soli
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1 lžíce semínek koriandru
    • 2 lžíce rýžového octa
    • 2 lžíce hnědého cukru
    • 2 lžíce srirachy (nebo jiné asijské chilli omáčky)
    • 1 limeta, kůra najemno nastrouhaná, z 1/2 vymačkaná šťáva
    • 2 lžíce rostlinného oleje

Příprava jídla

1 Všechny ingredience kromě masa a ananasu dobře promíchejte v míse. Do vzniklé marinády vložte maso a obracejte ho v ní tak, aby se důkladně obalilo. Mísu zakryjte a maso marinujte v lednici 2–3 hodiny (nebo klidně přes noc). Marinování libových kousků masa zajistí, že každé sousto bude pěkně šťavnaté a jemné.

2 Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.

Namočte 8–10 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.

4 Gril rozpalte na střední teplotu. Potom kousky naloženého masa střídavě napichujte s kousky ananasu.

Špízy grilujte 2–3 minuty, potom je otáčejte a pokračujte v opékání ze všech stran, dokud není maso hotové a ananas lehce připálený. Před podáváním nechte chvilku odpočinout.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Cuketová ‚lízátka‘

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Přidat komentář