Ostré vepřovo-ananasové špízy

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1669 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 98 g
Tuky 68 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špízy žhavé jako letní slunce!

Související recepty

Suroviny

panenka 700 g
nakrájené na 3cm kostky
ananas 350 g
nakrájené na 3cm kostky
chilli sušené 1 PL
nebo podle chuti
sůl 1 ČL
česnek 2 stroužky
prolisované
koriandrová semínka 1 PL
rýžový ocet 2 PL
hnědý cukr 2 PL
sriracha 2 PL
(nebo jiné asijské chilli omáčky)
limeta 1 ks
kůra najemno nastrouhaná, z 1/2 vymačkaná šťáva
rostlinný olej 2 PL

1 Všechny ingredience kromě masa a ananasu dobře promíchejte v míse. Do vzniklé marinády vložte maso a obracejte ho v ní tak, aby se důkladně obalilo. Mísu zakryjte a maso marinujte v lednici 2–3 hodiny (nebo klidně přes noc). Marinování libových kousků masa zajistí, že každé sousto bude pěkně šťavnaté a jemné.

2 Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.

Namočte 8–10 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.

4 Gril rozpalte na střední teplotu. Potom kousky naloženého masa střídavě napichujte s kousky ananasu.

Špízy grilujte 2–3 minuty, potom je otáčejte a pokračujte v opékání ze všech stran, dokud není maso hotové a ananas lehce připálený. Před podáváním nechte chvilku odpočinout.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit