Špízy žhavé jako letní slunce!
Suroviny
1 Všechny ingredience kromě masa a ananasu dobře promíchejte v míse. Do vzniklé marinády vložte maso a obracejte ho v ní tak, aby se důkladně obalilo. Mísu zakryjte a maso marinujte v lednici 2–3 hodiny (nebo klidně přes noc). Marinování libových kousků masa zajistí, že každé sousto bude pěkně šťavnaté a jemné.
2 Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.
3 Namočte 8–10 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.
4 Gril rozpalte na střední teplotu. Potom kousky naloženého masa střídavě napichujte s kousky ananasu.
5 Špízy grilujte 2–3 minuty, potom je otáčejte a pokračujte v opékání ze všech stran, dokud není maso hotové a ananas lehce připálený. Před podáváním nechte chvilku odpočinout.
Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media