Ostré vepřovo-ananasové špízy

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1669 kcal
Bílkoviny 142 g
Cukr 98 g
Tuky 68 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Špízy žhavé jako letní slunce!

Suroviny

panenka 700 g
nakrájené na 3cm kostky
ananas 350 g
nakrájené na 3cm kostky
chilli sušené 1 PL
nebo podle chuti
sůl 1 ČL
česnek 2 stroužky
prolisované
koriandrová semínka 1 PL
rýžový ocet 2 PL
hnědý cukr 2 PL
sriracha 2 PL
(nebo jiné asijské chilli omáčky)
limeta 1 ks
kůra najemno nastrouhaná, z 1/2 vymačkaná šťáva
rostlinný olej 2 PL

1 Všechny ingredience kromě masa a ananasu dobře promíchejte v míse. Do vzniklé marinády vložte maso a obracejte ho v ní tak, aby se důkladně obalilo. Mísu zakryjte a maso marinujte v lednici 2–3 hodiny (nebo klidně přes noc). Marinování libových kousků masa zajistí, že každé sousto bude pěkně šťavnaté a jemné.

2 Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.

Namočte 8–10 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.

4 Gril rozpalte na střední teplotu. Potom kousky naloženého masa střídavě napichujte s kousky ananasu.

Špízy grilujte 2–3 minuty, potom je otáčejte a pokračujte v opékání ze všech stran, dokud není maso hotové a ananas lehce připálený. Před podáváním nechte chvilku odpočinout.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit